Hur fungerar ett fordons Radiator & termostat Arbete ?

En motor skulle överhettas utan ett kylsystem . Diverse delar bidrar till kylmekanism , men två artiklar i synnerhet , termostaten och radiatorn , fungera i samverkan med varandra för att reglera temperaturen hos kylmediet vätska som strömmar genom kylaren. Identifiering

Radiatorn är den del av kylsystemet som aktivt kyler kylmedelsvätskan som cirkulerar mellan kylsystemet och motorn . Knuten till radiatorn är termostaten , vilket är i kontroll av att reglera temperaturen på kylvätskan .
Funktion

Kylvätska som har lämnat motorblocket anländer till termostaten . Termostaten avgör om temperaturen är på lägsta tillåtna inom kylaren . Om temperaturen ligger inom ett godtagbart intervall för kylaren att fungera , kommer en ventil släpper kylvätska i kylaren svalna . Om kylvätskan är inte en acceptabel temperatur , normalt in av tillverkaren , är det dirigeras tillbaka in i motorblocket för annan passera genom systemet .
Expert Insight

När tillåter termostaten , strömmar kylmediet genom de komprimerade rören i kylaren . Luft strömmar över rören kyls vätskan .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69870.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.