Felsökning av en Auto Radiator

Kylaren är den viktigaste komponenten i bilens kylsystem, vilket håller motorn från överhettning. Om din bil börjar överhettas, det finns små saker du kan göra för att kyla det, som att stänga av luftkonditioneringen. Om bilen ofta överhettas, finns det dock ett problem med element eller kylsystemet. Luft och kylmedelsflödet är viktiga för systemet. När du felsöker ett radiator, måste du kolla termostaten, slangar och andra delar som är anslutna till den, letar efter tecken som kan hindra luft eller kylvätska flöde. Instruktioner
1

Kontrollera vattnet /kylvätskenivån. Detta är ofta den främsta orsaken till överhettningen. Öppna kylarlocket på en sval motor, bör du kunna se att vätskan om kylaren har tillräckligt. Fyll kylaren så behövs, använd en 50/50 blandning av vatten och kylmedel för bästa resultat
2

Kontrollera kylvätska droppande utanför bilen.. En söt doft på utsidan eller färsk grön vätska på marken innebär en läcka i kylaren eller slangar. Frostskyddsvätska läcker i bilen är ett problem med värmeelementet.
3

Observera bilens temperatur under körning i hastigheter motorväg nivå. Om motorn är överhettad vid körning på 55 miles per timme eller mer, är kylvätska /vatten sannolikt inte cirkulerar ordentligt.
4

Se om vattnet cirkulerar ordentligt. Starta bilen med kylarlocket av, vattnet ska dyka över toppen smidigt bibehållen dess belopp. Du kan också koppla ur en av kylarslangar och se om vattnet kontinuerligt flödar.
5

Inspektera skicket på slangarna. Se om de har blivit spröd eller sprucken. Kontrollera efter läckor i beslag och se om sömmarna har blåst.
6

Titta över termostaten och kontrollera att det är öppet och rent, så att vatten kan passera genom den. Om det är ren men vattnet är inte cirkulerar, kolla efter läckor i vattenpumpen.
7

Spola kylsystemet genom att dränera all kylvätska i en container genom kylaren avtappningspluggen (se till bilen är kall). Sifon ut någon kylvätska som finns i kylaren reservoaren samt. Fyll kylaren med färsk kylvätska och göra sig av med gamla grejer som miljölagar kräver.
8

bort kylaren från bilen och inspektera den. Kolla efter rost eller vatten förkalkning som kan ackumuleras i det. Rengör eller byt kylaren vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69281.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.