Hur man byter värmeelementet i en 1995 GMC Sonoma

värmeelementet i 1995 GMC Sonoma lastbil värmer motorns kylvätska att göra värmare arbete. Om värmeelementet har gått dåligt, måste du ersätta det, och det är inte en lätt uppgift. På äldre modeller som 1995 Sonoma, behöver du inte att helt ta bort värme /ventilation modul från lastbilen att byta värmeelementet. Men du kommer fortfarande att behöva ta bort instrumentpanelen för att nå modulen och ersätter värmeelementet. Saker du behöver
skiftnycklar
Container
Skruvmejslar
Torxnyckel
Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
Öppna Module

1

Lossa trucken batteriets negativa mutter kabelklämma med en skiftnyckel och lossa kabeln.
2

Placera en stor behållare under kylaren vid oljepluggen. Ta bort pluggen och tappa ur kylvätskan in i behållaren. Tappa resterande kylvätska på motorblocket avtappningspluggen.
3

Koppla de två rören värmeelementet inifrån motorrummet på brandväggen och plugga öppna anpassningar.
4

Lossa de nedre streck paneler, ta bort skruvarna med en skruvmejsel och lossa de två clips på varje panel.
5

Skruva radions två monteringsfästen med en liten skiftnyckel. Ta bort radion från instrumentbrädan. Koppla radions elektriska kontaktdon och antennkabeln bly.
6

Demontera skruven som är vid varje ände av lagerbock med din nyckel. Ta bort de två torx skruvarna nära fästena med en Torx nyckel. Ta bort en bult nära centrum botten av instrumentbrädan, vilket är på stålet penna stag.
7

Ta rattstången fyra muttrar och lägre rattstången.
8

Bänd defroster grillen och högtalargallren från instrumentpanelen med hjälp av en platt skruvmejsel. Avlägsna bultarna instrumentpanelen belägna i de nu öppnade hål med din nyckel.
9

Ta bort alla kvarvarande bultar för instrumentbrädan och sväng den bakåt, koppla bort alla kablar kontakter bakom panelen. Dra streck ut och ta bort den från bilen, du kan behöva en andra persons hjälp
Byta värmeelementet
10

Unbolt och ta bort pennan stag på. uppvärmning enhetens värmeelementet täcker med din nyckel. Ta bort skruvarna som håller fast locket, remmarna och fästet som täcker rören med din skruvmejsel. Dra ut kärnan utan att böja rören.
11

Installera den nya kärnan i värme /ventilation enheten och skruva fast konsolen och remmar på plats. Skruva fast locket på plats och skruva pennan stag tillbaka på.
12

Placera instrumentbrädan tillbaka på lederna. Anslut alla de elektriska kontakterna på instrumentbrädan. Sväng streck på plats och anslut alla fästelement med dina skiftnycklar och skruvmejslar.
13

Höj ratten tillbaka i position och fäst det med sina muttrar och din nyckel.
14

Montera radion igen i instrumentbrädan. Anslut ledningar och antennen. Säkra radion till instrumentbrädan med två fästen.
15

Återanslut skruvar och torx-skruvar till svängkonsolen med dina nycklar. Klipp och skruva de undre streck panelerna på plats.
16

Häll kylvätskan tillbaka i kylaren vid påfyllningsröret. Om kylvätskan är smutsig eller på annat sätt förorenats, använd en ny blandning av vatten och frostskyddsmedel.
17

Anslut Sonoma batteri kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69650.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.