Bil Termostat Anvisningar för byte

En bil termostat är monterad i kylsystemet och reglerar kylmediets temperatur. Termostaten förblir stängd för att stoppa flödet av kylvätska när motorn är kall. Detta tillåter motorn att värmas upp till arbetstemperatur mycket snabbare. När driftstemperaturen har nåtts, öppnar termostaten, vilket gör att kylvätskan att cirkulera för att hålla motorn från överhettning. En trasig termostat kan orsaka din motor att köra för varmt eller för kallt. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Spårskruvmejsel
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Packning skrapa
Byte termostat
Byte packning termostathuset
Tratt
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och öppna huven. Låt motorn svalna i flera timmar så att du inte kommer att brännas vid skållning kylvätska.
2

Placera en ren tråget under dräneringsventil av radiatorn. Öppna ventilen några varv moturs med en skiftnyckel. Ta inte bort ventilen. Låt kylvätskan rinna i pannan. Stäng ventilen med skiftnyckel när kylvätskan runnit. Avlägsna tråget från under fordonet och placera den åt sidan.
3

Leta övre kylarslangen ovanpå motorn. Följ slangen från toppen av radiatorn till termostathuset på motorblocket. Lossa slangklämman från änden av slangen som är ansluten till termostathuset med en platt skruvmejsel. Skjut klämman ned slangen och bort från huset. Vrid slangen bort från huset och skjut den åt sidan.
4

bort termostathuset fästbultarna moturs med en hylsa och spärrskaft. Sätt i bultarna åt sidan. Avlägsna höljet från motorblocket. Skrapa varje eventuell packning rester från anliggningsytorna med en packning skrapa.
5

Lyft termostaten rakt upp och ut ur termostathuset. Skjut en ny termostat i huset tills det sitter ordentligt. Kontrollera att den nya termostaten är placerad i höljet med användning av samma orientering som den gamla termostaten.
6

Placera en ny termostathuset packningen på passytan. Placera huset tillbaka över motorblocket, och se till att monteringshålen i motorblocket radas upp med packningen och huset. Byt ut fästbultarna och dra åt med en hylsa och spärrskaft. Tryck kylarslangen tillbaka på huset tills den sitter ordentligt. Skjut slangklämman tillbaka till sitt ursprungliga läge och dra åt den med en skruvmejsel.
7

Ta kylningen cap-systemet spackel och placera en stor tratt i öppningen. Häll kylvätska från dräneringstråget tillbaka i tratten. Sätt på locket och starta motorn. Låt motorn temperaturen nå operativa och kolla efter läckor. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69735.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.