Hur man byter en radiator i en VW Jetta

Med tiden kan bilens kylare korrodera och slits ut, vilket orsakar läckage och överhettning. Om du har en VW Jetta, ersätter radiatorn är ett ganska svårt projekt eftersom du måste ta bort så många motordelar och komponenter. Men om du har mekaniska vet hur, kanske du vill ta itu med jobbet. Här är hur man byter kylare i 1998 och senare modellen VW Jetta. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
Replacement radiator
Destillerat vatten
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa avtappningspluggen på botten av radiatorn, och låt den rinna motorns kylvätska i en återförslutningsbar förpackning. Haka de elektriska kontakterna från kylfläkten och termokontakt.
2

Lossa spaken håller den främre stötfångaren, och ta bort kylargrillen. Skruva ut alla skruvar som håller den främre stötfångaren och ta bort stötfångaren. Koppla ur temperaturgivaren och vid behov tar bort spoilern.
3

Haka den snabbkopplingar håller kylvätskeslangarna till kylaren. Ta bort skruvarna som håller strålkastarna och koppla strålkastarna. Om din Jetta är utrustad med A /C, lossas A /C fästbultar och kondensorn bulten till vänster på kylaren.
4

Avlägsna kylaren fästbultar och skjut kylaren och fläkten genom att skjuta dem nedåt. Ta inte bort några köldmedierör, om din Jetta har en luftkonditionering enhet.
5

Ta kvarhållande klämmor utanför köldmedelsledningarna och ta bort skruvarna som håller köldmediet linje från sidan av kylaren. Var mycket försiktig så att inga slangar eller linjer sträcks eller böjs. Sväng kylaren ner och ta bort den från bilen.
6

tillbaka kylaren och ersätta och anslut alla motor och elektriska komponenter och framskärm och stötfångaren i omvänd ordning.
7

Fyll kylaren med en blandning av hälften destillerat vatten och hälften kylvätska. Starta bilen och låt den gå i flera minuter med kylarlocket av, för att lufta ledningarna. Kontrollera vätskenivån och råga om det behövs, sedan lägga på kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69205.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.