Hur att reparera termostaten i 2001 Honda Civic

Den 2001 Honda Civic var det första året för den 7: e generationen av perenn favorit för Honda entusiaster. Detta var också den generation som utlöste "tuner" vurm bland dem som älskar att lägga eftermarknaden delar prestanda auto för att få mest hästkrafter och unik look ur deras import fordon. Även med alla dessa prestanda delar på marknaden, är din 2001 Honda Civic fortfarande sårbara för termostat misslyckande. En del som kostar bara några dollar kan hamna kostar dig tusentals i räkningar motor reparation om du inte ändrar det så fort det går dåligt. Saker du behöver
Tänger
13mm socket
Shop Scraper handduk
(tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera aluminium t- stat bostäder. Huset håller termostaten i motorn och fungerar som en anslutning för övre kylarslangen. Det enklaste sättet att hitta det är att spåra övre kylarslangen från kylaren till den punkt där det bultar på motorn.
2

Avlägsna kylarslangen från huset med en tång. Klämman som håller slangen har två flikar. Tryck ihop flikarna för att lossa trycket på slangen och dra slangen från huset.
3

Ta bort de två skruvarna som håller t-stat bostäder på motorn med en 13mm hylsa .
4

Lyft höljet av motorn och ta ur packningen och termostaten. Termostaten drar helt enkelt av motorn med fingrarna.
5

Torka anliggningsytorna på t-stat bostäder och motorblocket utan någon packning skräp. En butik handduk fungerar oftast. Använd en liten skrapa om de materiella pinnar.
6

Placera den nya termostaten i motorn med fjädern nedsänkt i kylarvätska. Placera packningen på motorblocket och fäst allting på plats med skruvarna.
7

Skjut tillbaka slangen på t-stat bostäder och säkra slangen med bandet klämman.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69682.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.