Hur du ändrar ett element i en Mercedes 190E

Med tiden radiatorn i Mercedes 190E kommer att försämras på grund av ansamling av skräp, fjällning och allmänt slitage. Radiatorn kan så småningom misslyckas och ersätta det blir det enda alternativet. Köpa radiatorn från en bil-leverans butik och installera det själv är billigare än att ta Mercedes till en radiator verkstad för att få den utbytt. Genom att göra jobbet själv, kan du också göra att det blir gjort på rätt sätt - och i tid. Saker du behöver
dräneringskärlet Skruvmejsel
1/2-tums Spärrdriv satt
Tänger
Replacement radiator
1 nedre kylarslangen klämma
1 övre kylarslangen klämma (tillval) katalog 1 overflow radiator slangklämma (tillval) katalog 2 liter kylarvätska
2 liter destillerat vatten
Visa fler instruktioner
bort kylaren

1

Töm kylarvätska från kylaren. Placera ett uppsamlingskärl under petcock ligger på nedre vänster på kylaren. Öppna petcock att dränera vätska. Stäng petcock när du är klar.
2

Avlägsna 8 mm bultarna som håller kylaren kåpan på den övre radiatorn stöd. Det finns fyra skruvar totalt. Lyft kåpan av värmeelementet.
3

Ta bort den nedre kylarslangen från vattnet inloppsröret. Tryck på de två metallflikarna på kylarslangen klämma ihop med en tång. Med trycket släpps på slangen, dra slangen från inloppsröret. Räkna några radiator fluid att rinna ut ur slangen.
4

Avlägsna övre kylarslangen från den övre inloppsröret på samma sätt som den nedre slangen. Återigen kan en del vätska rinna ur slangen när de tas bort.
5

Leta slangen radiator overflow på sidan av kylaren. Slangen ansluts kylaren och overflow tanken. Ta bort klämman som håller fast slangen till kylaren.
6

Ta bort de 10 mm bultar som håller fast kylaren till den nedre värmeelementet bärbalk. Det finns en bult i vart och ett av de nedre hörnen. Ta bort de 10 mm bultar som håller fast kylaren till övre värmeelementet bärbalk. Återigen, det finns en skruv för varje hörn.
7

Lyft uppåt på kylaren för att ta bort den från motorrummet. Var försiktig med kylfläkten. Det kunde haffa aluminium fenor av kylaren och orsaka skada.
Installera radiator
8

Placera den nya kylaren i motorrummet med inloppshålen mot motorn . Säkra kylaren till övre och nedre radiator balkar stöd med de gamla 10 mm bultar. Om de gamla bultarna är kraftigt korroderade, använd nya skruvar.
9

Anslut overflow tillbaka slangen till kylaren overflow inloppet på kylaren och fäst slangen med en slangklämma. Om slangklämman är kraftigt korroderat, använd en ny slangklämma.
10

Skjut den övre kylarslangen på inloppsröret och fäst den med kylaren slangklämma. Om slangklämman är kraftigt korroderat, använd en ny slangklämma.
11

Skjut den nedre kylarslangen på vattnet inloppsröret och fäst den med en ny kylare slangklämma. Använd inte den gamla klämman, eftersom klämman typiskt utsätts för väg skräp, salt och vatten.
12

Kontrollera petcock att säkerställa att den är stängd. Vrid den medurs för att stänga den.
13

Demontera kylarens spackel och fyll den med en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten. Kör
14

motor i fem minuter med kylarlocket av för att avlägsna eventuell luft från ledningarna. Under denna process, är det normalt att radiatorn vätskenivån för att gå ner. Stanna motorn och lägga mer kylarvätska och destillerat vatten i kylaren. Behåll den 50/50 blandning. Placera kylarlocket tillbaka till kylaren.
15

Montera kylaren svepning med 8 mm bultar som tidigare tagits bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69634.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.