Hur hitta en läcka i ett kylsystem

I de flesta fall kan hitta en läcka i kylsystemet på en bil göras med en visuell inspektion av de olika komponenterna, såsom kylare, kylarslangar och vattenpump. Färgglada vätskor som kylvätska och frostskyddsmedel kan lätt upptäckas dropp eller sprutning från dessa platser. Kylsystem läckor som orsakas av en defekt topplockspackning kan vara svårare att diagnostisera, dock. Saker du behöver
Vatten Skruvmejslar slang Mössor och hylsnycklar för avlägsnande kylsystem komponenter
Visa fler instruktioner
1

Hitta en läcka i bilens kylsystem med genomföra en okulärbesiktning av motorrummet. Börja med kylaren och leta efter tecken på vätska eller rost längs bottnen. Flytta till kylarslangar och vattenpumpen, som ligger bakom den elektriska fläkten, efter tecken på bubblande, sprutning eller droppande kylvätska eller frostskyddsmedel.
2

Spola kylaren för att hitta läckor i kylsystemet. Töm kylarvätska genom pluggen i botten, och sedan bifoga en trädgårdsslang och köra kallt vatten i kylarlocket öppning upptill. Leta efter vatten som kommer ut ur kylaren kärna, speciellt i sektioner där du ser överdriven rost eller metall flingor.
3

Kontrollera kylarslangar för slitage. Gupp, bulor, sprickor, sogginess och skörhet är alla tecken på att dina kylarslangar orsakar läckage och behöver bytas ut. I själva verket, kylarslangar är relativt billiga och lätta att byta ut, så det är en bra idé att byta ut dem automatiskt när du arbetar på kylsystemet på din bil.
4

Inspektera vattenpump i din fordonet för att hitta en läcka i ditt kylsystem. Du måste tömma kylaren och ta bort fläkten, fläkt rem och remskiva för att få tillgång till vattenpumpen. När du tar bort pumpen, kan du kontrollera det på skador och läckor och byt ut den vid behov.
5

Leta efter skummande beige vätska samlas i din motorrummet, i vevhuset eller i kylaren. Detta fluidum bildas när olja och kylvätska blanda och kan tyda på att topplockspackning kan behöva bytas ut. Den topplockspackning bildar en tätning mellan vevhuset och motorblocket, och kan orsaka katastrofala skador på motorn om en läcka uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69135.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.