Hur man byter termostat i en 1991 Toyota Previa

Byta en termostat på en 1991 Toyota Previa är ett jobb de flesta människor kan göra. Termostaten styr flödet av kylmedel från kylaren till motorn. När kylmediet når en viss temperatur, öppnar termostaten och tillåter kylmedel att strömma från motorn till kylaren, där den kyls. När termostaten åldrar, kan det fastna och så småningom kan förbli stängd. Vid den tidpunkten måste termostaten bytas. Du kanske vill byta ut termostaten förr att slippa problem medan du kör. Saker du behöver
Termostat med packning
Hylsnyckelsats
vanlig skruvmejsel
Packning smörjmedel
Bucket
Visa fler instruktioner
1

Följ den stora slangen på toppen av radiatorn, på förarsidan, ner till termostathuset. Huset ligger på denna slang, precis innan den går in i motorn. Placera skopan på marken under termostathuset.
2

Ta bort de två skruvarna som håller huset tillsammans med socket set. Kylvätska kan läcka ut när du lossar skruvarna så justera placeringen av skopan att fånga kylvätskan så det rinner. Lossa termostaten, ta del av hur den var placerad i huset.
3

Ta bort packningen från huset. Använd en platt skruvmejsel för att skrapa packningen utanför huset om det har fastnat. Avlägsna alla rester av packningen för att förhindra läckage.
4

Placera den nya termostaten i huset så det pekar i samma riktning som användes termostaten pekade. Sprid smörjmedel på den nya packningen, och sätt tillbaka den i huset.
5

Sätt huset ihop och dra åt de två skruvarna. Starta bilen. Se till att ingen kylvätska läcka ut ur växeln. Fyll kylvätskebehållaren upp till "FULL" linje med en blandning som är hälften vatten och hälften kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69709.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.