Hur du ändrar kylarvätska i en 1988 Mustang

Den kylvätska i din 1988 Ford Mustang är avgörande för en korrekt funktion av kylsystemet. Kylmediet är en blandning av etylenglykol och vatten, blandas till en specificerad mängd för att skydda motorn från frysning och överhettning. Den etylenglykol håller blandningen från att frysa medan vattnet kyler motorn. Släng den gamla kylvätskan ordentligt efter att du har dränerad det. Den blandningen är giftigt för djur och kommer att förorena grundvattnet om dumpas på marken eller i storm avlopp. Saker du behöver
Skiftnyckel
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Mustang och ta bort kylarlocket. Kontrollera att motorn är kall innan det här projektet. Ett hett kylsystem är under tryck och öppna kylaren medan varma sprutar het kylvätska.
2

Leta avloppet petcock på botten av kylaren och skjut en åderlåtning pan under det. Se till att du använder en kastrull med tillräcklig kapacitet för att hålla all kylvätska i systemet. Med en skiftnyckel, öppna petcock och låt kylvätskan rinna ur systemet tills det tar stopp. Om du inte tror att all kylvätska runnit, kan du ta bort den nedre kylarslangen på kylaren för att kolla.
3

Stäng avloppet petcock, vilket gör att den är säker, och ta bort dräneringstråget från under kylaren. Fyll kylaren med ny kylvätska, blandades vid ett förhållande av 50 procent vatten till 50 procent frostskyddsmedel /kylvätska. Det är viktigt att detta blandningsförhållande användas eller kylvätskan kommer inte riktigt skydda motorn, kylare och andra komponenter i kylsystemet.
4

Starta motorn medan locket från kylaren. Fortsätt att lägga kylmedel till systemet då nivån i kylaren faller. Låt motorn gå tills den når normal arbetstemperatur och termostaten öppnar. Vätskenivån faller snabbt när termostaten öppnar, lägger nog kylvätska till toppen av systemet när den gör
5

Byt kylarlocket med motorn fortfarande igång.. Låt motorn gå några minuter, kontrollera temperaturen på mätaren i instrumentpanelen på din bil för att säkerställa att motorn inte är igång varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69427.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.