Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Plymouth Voyager

Kylsystemet är en integrerad del av Plymouth Voyager verksamhet och leta efter läckage är nödvändigt för att hålla den igång ordentligt. Om du kan fånga ett läckage i ett tidigt skede innan det gör allvarlig skada, kan det spara en hel del huvudvärk och reparationsfakturor. Kontroll av dessa läckor inte kräver en omfattande kunskap om auto mekanik. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Plymouth Voyager från sin ordinarie parkeringsplats och kolla marken under för tecken på kylvätskeläckage. Eftersom kylmediet är ett ljust färgad vätska, mest oftast grön eller orange, borde det vara lätt att upptäcka. Var medveten om att inte alla läckor gör det till marken, eftersom värmen från motorn kan brinna upp kylvätskan innan den når marken.
2

Öppna huven, ta en ficklampa och kontrollera alla synliga området på kylaren för läckor. Leta efter något nytt kylmedel, korrosion eller missfärgning, som är säkra tecken på läckage. Undersök undersidan av kylaren, som rock och väg skräp kan skada den under normal drift av Plymouth Voyager.
3

Kontrollera vattenpumpen och dess packningen för läckor. Vattenpumpen är mellan motorn och kylaren, bakom motorfläkten. Packningen tätningen är vad säkrar vattenpumpen till motorblocket. Undersök båda delarna för läckande kylvätska, korrosion eller missfärgning.
4

Kontrollera slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Eftersom dessa slangar är plastkompositer, är de känsliga för utbuktning, sprickbildning och delning. Om du fortfarande inte kan upptäcka ett läckage, kan ett tryck systemkontroll vara i ordning.
5

Ta bort kylarlocket och fyll Plymouth Voyager med färska kylvätska tills den är nästan överfyllda. Vara säker på att kylaren är sval vid beröring innan du tar av locket, eftersom det inre trycket från kylaren kan få ett utbrott och bränna någon i närheten.
6

Slå på motorn med värmaren inställningen på hög. Låt van att köra i cirka 15 minuter. Ställ motorn i Plymouth Voyager bort och inspektera auto del från de tidigare stegen igen. Om det fortfarande inte några tecken på en läcka, är det mest troligt intern och du bör se ett kylsystem specialist för fler diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69190.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.