Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Saturn Vue

För att hålla din Saturn Vue i toppskick, utföra rutinkontroller för kylsystem läcker är viktigt. Dessutom kan några tecken på en kylmedelsnivån droppsignal också en potentiell läcka. Titta på din kylvätskenivå kan spara din Saturn Vue från överhettning på grund av brist på kylmedel. Inspektion efter läckor kräver ingen ingående kunskap om auto mekanik, bara att följa några enkla steg. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
långärmad skjorta
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Flytta din Saturn Vue från sin sedvanliga parkeringsplats och kolla marken efter tecken på läckage. Radiator kylvätska är oftast grön, orange, röd eller någon annan ljus färg, vilket gör det lätt att upptäcka. Men det innebär en avsaknad av uppenbar marken läckage inte finns det inte en läcka i kylsystemet. Värmen från motorn kan förånga kylmediet innan det ens träffar marken.
2

Öppna huven, ta en ficklampa och kontrollera alla synliga delar av radiator för läckage. Var noga med att kontrollera undersidan av kylaren för eventuella läckor. Undersidan av kylaren kan skadas från rock och väg skräp slår radiatorn under normal drift. Leta efter någon missfärgning och korrosion på alla delar av kylaren.
3

Inspektera slangar som transporterar vätskan i kylsystemet. Dessa inkluderar de övre och undre slangar som ansluter radiatorn till motorn. De övriga slangarna ansluter kylaren till värmeelementet bakom motorn nära vindrutan.
4

Undersök dessa slangar för utbuktning, sprickbildning och delning, och sedan kontrollera dessa område för tecken på en kylvätska läcka. Var noga med att inspektera den plats där var och en av slangarna ansluter till de viktigaste bildelar. Dessa anslutningar kan lossna på grund av motorns vibrationer.
5

Kontrollera vattenpumpen och packningen av Saturn Vue. Vattenpumpen är bakom motorfläkten och packningen tätningen förbinder vattenpumpen till motorblocket. Kolla efter tecken på korrosion, missfärgning och färska läcker kylarvätska.
6

Ta bort kylarlocket och fyll kylaren med färsk kylvätska tills det är inom en tum från överfyllda. Var ytterst försiktig när du öppnar kylaren som det inre trycket kan orsaka att bryta och bränna någon i närheten. Öppna aldrig en het eller ens varm radiator.
7

Starta Saturn Vue och aktivera aggregatet hög. Låt den gå i ca 15 minuter innan du stänger av motorn. Sedan, inspektera alla bildelar från de föregående stegen för läckor. Om du fortfarande inte kan hitta en läcka, då är det troligen ett internt problem och du måste konsultera ett kylsystem specialist för ytterligare hjälp. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69161.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.