Hur man tar bort en fläkthjulet

En fläkthjulet, ofta kallad en kortsluten eller hamster hjulet, fäster på framsidan av fläktmotorn i bilen. När du slår på strömmen till fläktmotorn genom att välja en cirkulation inställning, börjar det snurra på fläkthjulet. Medan fläktens motor kan misslyckas med tiden, förblir fläkthjulet ofta intakt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Needle-nosed tång
Spray smörjolja
Visa fler instruktioner
1

höja och ordentligt stöd på fläkten ditt fordon. Leta upp och koppla bort den negativa kabeln terminal från batteriet med en hylsnyckel. Placera metallen terminalen i slutet av kabeln borta från sin anslutningspunkt på batteriet.
2

Bestäm var din fläktmotor fästen om du inte redan vet. Den fläktmotor i nästan varje fordon monteras i en av två platser. I fullstora bilar och lastbilar, monterar fläktmotor vanligtvis i motorrummet på passagerarsidan i brandväggen. I mindre bilar, monterar fläktmotor vanligtvis i inlandet under instrumentpanelen på passagerarsidan. Den fläktmotor i båda fallen ser likadan och den är fast i bilen på samma sätt.
3

Identifiera bilens fläktmotor. Du kommer inte att kunna se fläkthjulet tills du tar bort hela fläktmotorn men du kommer att kunna se den rundade, botten av fläktmotorn.
4

Dra ledningsnätet ansluten till fläktmotorn. Ta bort skruvarna runt den cirkulära basen av fläktmotorn med en hylsnyckel. Dra fläktmotorn utåt och bort från sin bostad.
5

Ställ fläktmotorn nedåt på en plan arbetsyta med hjulet uppåt. Titta ner i mitten av fläkthjulet vid dess monteringsaxel-bar. Vid basen av skaftet-bar bör du se en liten metallklämma som från sidan ser ut som bokstaven "R"
6

in båda spetsarna på ett par nål-nosed tång i öppningen på metallklämman. Öppna tången något att expandera klippet, skjut bort axeln-bar.
7

Dra fläkthjulet vertikalt utanför fläkten motorns axel-bar. Montera fläkten hjulet på din nya fläktmotorn genom att vända hela denna process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69990.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.