Hur Tappa en radiator på en 1999 Oldsmobile Cutlass

Dränering av kylaren på din Cutlass är en enkel uppgift som kan utföras på under 30 minuter. Om de vårdas, bör din radiator pågå under hela livslängden på din bil. Den kylvätska i bilen ska bytas var 30.000 miles beroende på kör-och väderförhållanden. Innan reparationer eller ta bort kylaren, bör ordentlig dränering av kylmedel alltid göras först. Tömning av kylvätska från kylaren kan göras på din uppfart eller en ordentligt ventilerad garage. Använd alltid säkerheten när du hanterar någon typ av kylvätska. Små djur som katter och hundar lockas till doften av kylvätska. Konsumtion av något avtäckt kylmedel eller pölar kvar på marken kan vara dödlig för små djur. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Tänger
Kylvätska dräneringskärlet
Funnel
3 tomma kylvätska flaskor
Visa fler instruktioner

1

Höj den främre änden av 1999 Cutlass med domkraft något. Hjulen bör inte lämna marken. Skapa bara tillräckligt med utrymme för dig att glida under den främre delen av bilen utan den vilar på dig. Skjut stödbenet i läge till vänster om domkraft. Höj stödbenet så att det är samma höjd som bilens domkraft och in låspinnen säkra.
2

Pop huven på din 1999 Cutlass och sakta bort kylarlocket. Om du nyligen har kört bilen vänta en hel timme innan. Placera kylarlocket säkert till sidan av din arbetsplats.
3

Leta radiatorns drain petcock längst till höger, nedre hörnet av kylaren. Petcock på kylaren ska vara antingen svart eller rött. Det kommer att vara platt på båda sidor och liknar avvecklingen ratten på en speldosa.
4

Skjut kylvätska drain pan direkt under avloppet som är bredvid petcock. Vrid petcock moturs tills kylvätskan börjar rinner från kylaren. Inte helt skruva bort petcock, bara vända det tillräckligt för att börja tömma kylaren.
5

Låt radiatorn rinna i 30 minuter. Stäng petcock på kylaren ordentligt och skjut pannan kylvätska rinna långsamt från under bilen.
6

Nedre och ta bort domkraften från den främre änden av 1999 Cutlass. Sätt kylarlocket tillbaka ordentligt.
7

fyll försiktigt varje tomma kylvätska flaskor med kylvätska från tråget. Fyll inte dem till toppen, sluta fylla på 80 procent. Två tomma kylvätska flaskor är tillräckligt för att hålla alla de kasserade kylvätska. För att minska risken för spill, jämnt fördela kylvätska i alla tre flaskor. Kassera kylmediet vid en återvinningscentral eller spara det för senare användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69483.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.