Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Acura Integra

Din Acura Integra kylsystem arbetar för att hålla bilen från överhettning. Men om det finns läckor i systemet, motorn kan fel orsakar allvarliga skador. Det är därför du bör vara vaksam kontroll av kylsystem läcker. Dessa läckor kan vara enkla att upptäcka eller de kan kräva särskilda åtgärder för att fastställa orsaken. Hursomhelst, är periodisk undersökning av kylsystemet ett utmärkt förebyggande underhåll åtgärd. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och säkert stötta upp. Hitta vattenpumpen på Acura Integra och kolla axeltätningen för eventuella kylsystem läcker. Vattenpumpen är på framsidan av motorn vid bakom radiatorn och axeltätningen ansluter de två. Om det finns en läcka, ser du antingen färska kylvätskeläckage eller missfärgning från äldre läckor.
2

Använd en ficklampa för att kontrollera kylaren för eventuella läckor. Var noga med att inspektera kylaren från alla möjliga vinklar för att kontrollera eventuella läckage. Ägna särskild uppmärksamhet åt kylarens sälar och kylaren kärna.
3

Inspektera alla slangar som förbinder motorn med kylaren och värmeelementet. Eftersom dessa slangar är gummi, de är extremt känsliga för läckage. Leta efter sprickor, sprickor eller tecken på onormalt slitage.
4

Ta bort kylarlocket och lägga mer kylvätska till kylaren tills den är på väg att svämma över. Sedan stänger huven och med värmesystemet på hög, ta Acura Integra ut för en 15-minuters bilresa. När du kommer tillbaka, pop huven och röra kylaren. Om det är varmt, vänta tills den har svalnat.
5

Ta av kylarlocket igen och kontrollera kylvätskenivån. Om det föll, kan du ha en kylvätska läcka. Vissa läckor är interna och regelbundna kylvätskenivå kontroller är det enda sättet att avgöra om det kan vara problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69160.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.