Reparation verktyg för en radiator

Reparera en bil radiator har snabbt blivit en förlorad konstform. Med nära utrotning av stålkärnan radiator på 1990-talet och den disponibla karaktär aluminiumkärna efterträdare, reparation radiatorer helt enkelt inte längre den praktiska eller hållbar lösning. Men det finns ett antal verktyg tillgängliga för dem som är villiga att fixa en radiator i stället för nedflyttning den till skroten. Flush Kit

Flushing ut en radiator kan aldrig bli föråldrade och är en av de enklaste gör-det-själv-reparationer ute. När en radiator blir igensatt med hårt vatten sediment eller sedimenterad kvar när kylvätskan går sönder, kan radiatorn inte längre utföra sin tilldelade uppgift. Ansluta en flush tee till en värmare slang och spola ur kylsystemet med en flush kit är något som varje radiator kan dra nytta av periodiskt.
Kylare Fin Kam

När fenor på kylarens kärna blir tillplattad över av vatten eller väg skräp, de inte längre tillåta luft att passera över dem och därmed förlora möjligheten att ta bort värmen från radiatorn rören bakom fenorna. En radiator fin kam är utformad för att göra det möjligt för användaren att bokstavligen kamma ner i ansiktet av kärnan, flyttar med fenorna och räta ut eventuella böjda fenor. Om ens en tiondel av en radiatorns frontal kärnyta blockeras av böjda fenor, kan radiatorn förlora en betydande del av dess kylande förmåga. När böjda fenor noteras bör kamma ut dem på toppen av listan med bilreparationer. Kylaren kärnan hålls mot
Crimp Tool

tankar från krusade flikar som sträcker sig från tankarna och linda runt läppen av kärnan för att binda de två tillsammans. Ett pressverktyg tillåter användaren att böja dessa flikar tillbaka ur vägen så radiatorn tanken kan tas bort. Även detta fungerar bra på radiatorer stålkärna, oddsen för att böja de krusade flikarna tillbaka på en aluminium kärna är extremt låg, eftersom aluminium tenderar att spricka under påfrestningar av verktyget.
Rengöringsredskapet

Rengöring stavar används för att bagge ner rören i kylaren kärna för att ta bort eventuella blockeringar i rören som orsakas av hårda avlagringar som inte kan avlägsnas genom spolning. Radiatorn tankar måste tas bort för att komma åt rören. Stavarna kan sedan skjutas in och ut ur rören flera gånger för att slå de insättningar ut. Detta fungerar bäst om kärnan placerades i en koka ut tank för 12 eller fler timmar före rod ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69392.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.