Hur man tar bort en vattenpump Remskiva

Vattenpumpar snabbt brinna upp om kylvätska nivåer är för låga. Tyvärr, läckage av kylvätska är ganska vanligt i äldre fordon och vattenpump misslyckande är resultatet. När pumpen slits ut, är motorhaveri överhängande. En ny pump är lösningen, men med ersättning av det kan vara frustrerande, om behandlingen tas. En av de svåraste stegen i avlägsnandet av pumpen är helt enkelt komma åt bultarna som fäster den på plats, som ofta döljs av vattenpumpen remskiva, som själv är svår att avlägsna. Lyckligtvis har mekaniker utarbetat redan en metod för att göra detta. Saker du behöver
Remskiva bort verktyget (justerbar) katalog Socket set /skiftnycklar
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

avlägsna hinder från vattenpump. Ofta generator och LUFTKONDITIONERINGSKOMPRESSORNS bälten kommer att vara i vägen. Tryck remspännaren förknippas med bandet som ska tas bort, vilket håller konstant spänning av bandet, för att få tillräckligt slack att glida av remmen. Spännaren är en fjäder som trycker mot en rem och manuellt driver det på motsatt sätt kommer att släppa spänningen.
2

bort motorns kamrem eller kedja om nödvändigt, eftersom detta ofta i vägen för vattenpumpen. Anteckna orientering för alla tillhörande kedjehjul i förhållande till varandra, eftersom det kommer att vara nödvändigt att installera om kamkedjan på exakt samma sätt för att motorn ska kunna köras. Ett hack är oftast ingraverat på en tand av varje drev, se till att varje skåra pekar i samma riktning när kamkedjan ersätts Addera 3

Lossa remmen vattenpumpen från vattnet. pump. Beroende på de specifika mekaniken i fordonet, bestäms av tillverkaren, kan denna remdrift enbart vattenpumpen, eller en serpentin bälte som sveper runt remskivor av många andra enheter, såsom servopump och generator. Bältet behöver inte tas bort alla remskivorna såvida detta är nödvändigt för att komma till vattenpumpen.
4

Montera remskivan borttagningsverktyg till vattenpumpen remskiva. Verktyget har två klämmor som är placerade bakom remskivan och en skruv som trycker mot pumprotorn. Verktyget kommer att utöva tryck på axeln för att driva remskivan av pumpen. Det är svårt att få en säker stödjepunkt för att bända remskivan bort med en skruvmejsel eller bända bar, och detta kommer med nödvändighet att sätta press på andra delar av bilens mekanik, såsom motor, andra pumpar och avgasgrenrör, och kan orsaka skador på dem. Dessutom skulle den kantiga kraft vattenpump böjer bultarna limning den till motorn och kan göra avlägsnandet svårare.
5

Dra bort verktyget långsamt. Vissa avlägsnande verktyg kräver en spärr drivhylsa att vrida skruven, medan andra kan vridas för hand. När borttagningen verktygets skruven roteras, sträcker den mot axeln av pumpens rotor, medan dess sidospärrarna genomgå en motsatt kraft dra remskivan från rotorn. Den jämnt tryck appliceras av borttagningsverktyg kommer att tvinga trissan från vattenpumpen rotorn utan att spricka eller böja skivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69619.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.