De bästa sätten att reparera en läckande kylare

Kylaren är cirkulatorisk lagringsanläggning för kylsystemet i bilen. Dess främsta uppgift är att hjälpa till att hålla motorn från överhettning, men det ger också uppvärmd kylvätska till värmeelement, vilket är den värmekälla för stugan. Eftersom radiatorn oftast sitter på framsidan av motorrummet, är den känslig för väder och vind. Ofta kommer en radiator försämras från ålder mer än det kommer från körsträcka. Hursomhelst bör en läckande kylare repareras eller bytas ut. Att hitta läckan

Beroende på kylvätska används i din bil, kommer en kontrollampa tecken på en radiator läcka vara en pöl av ljust grönt, rosa eller orange på marken nedanför motorn. Var noga med att städa upp dessa pölar, som kylmedel är giftigt.

När du har upptäckt att du har en läcka, är nästa utmaning att lokalisera den. Eftersom kylaren är placerad bredvid kylfläktar, kan blow-back från fansen sprida kylvätska överallt vilket gör det svårt att lokalisera källan till läckaget.

Ofta uppträder korrosion på metall radiatorer nära sömmen. Eftersom sömmen löper runt hela omkretsen av radiatorn, kan finna den punkt av läckan vara svårt.

Du kan använda en kylande testare systemtryck om tillgängligt. Spola kylaren med en trädgårdsslang, ta bort kylarlocket - att se till att kylaren har svalnat och tryck långsamt rensas från det - och sedan placera locket på tryckprovare på kylaren halsen. Pumpa testaren några gånger tills den når rätt pounds per square inch; 15 pounds av trycket vara tillräcklig för att lokalisera läckan. När kylaren är trycksatta, ser du en stadig ström av kylmedel rensa ut från läckan.
Fastställande av Leak
p Det finns ett antal sätt att åtgärda en läckande kylare. En kall-svets kan användas, eller du kan löda läckan i sömmen. Det bästa sättet att reparera en radiator är externt. Hälla en flaska radiator tätningsmedel i kylaren är aldrig rekommenderas av kvalificerade tekniker. Även om det kan bidra till att täta värmeelementet läcka, det nästan alltid kommer att skada andra komponenter i kylsystemet. Lödning sömmen eller korroderade läcka kräver vanligtvis avlägsnandet av radiatorn. På grund av detta, måste du fråga dig själv varför du reparera en radiator istället för att ersätta det om du måste gå igenom allt detta besvär. Även en ny radiator kan vara dyrt, är arbetsmarknaden att ta bort och reparera en kommer bli nästan lika dyrt som att installera en ny radiator.
Är en reparation värt det?

Om du inte är i stånd att reparera kylaren så kan du lägga till minst tre timmar av arbetskostnader för att reparera din gamla kylaren när den är ut ur fordonet, vilket kan göra de totala kostnaderna på samma sätt som att köpa en ny kylare.

Nästan alla reparationer utförs på en radiator är av tillfällig natur. Om läckan uppstod från korrosion, kan det vara en indikation på att det finns andra komprometterade svaga områden i eller på kylaren.

När en radiator har bildat en läcka, är det absolut bästa reparationen att ersätta kylaren med en ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69315.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.