Hur man installerar ett värmeelement i en '93 F-350

värmeelementet och fläktmotor arbeta tillsammans för att värma kabinen område av F-350 under vintermånaderna. Ungefär som kylaren cirkulerar värmeelementet het kylvätska genom det i form av in-och utlopp rören. Skador på värmeelementet händer oftast från en av sina rör med ett igensatt eller begränsad öppning. När kylvätskan inte cirkulera ordentligt genom värmeelementet, byggs tryck kontinuerligt inom det som leder till bristning. Tecken på en skadad värmeelement inkluderar ingen värme, kylvätska på passagerarsidan golvyta eller en kylvätska läcka nära centrum, under lastbilen. Installera ett nytt värmeelement i 93 F-350 bör ta 40 minuter att göra, och kan göras hemma. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Sax
Empty 1-gallon mjölkkanna
Tänger
1/4-inch-drive momentnyckel
Kylvätska Sida 2 tomma kylvätska flaskor
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på F-350 och ta bort kylarlocket. Placera ett tråg kylvätska drain under kylaren på avtappningskranen sidan. Öppna avtappningskranen på kylaren och låt kylvätskan rinna i exakt två minuter och stäng avtappningskranen säkert.
2

Lossa spärren bultarna på slangarna värmeelementet på den vänstra sidan av brandväggen med en hylsnyckel. Skjut klämmorna tillbaka på sina individuella slangar och sedan använda en sax för att klippa av toppen på en tom 1-gallon mjölk kanna. Placera mjölkkanna ner i motorrummet nedanför båda av slangarna värmeelementet. Sedan, en i taget, dra varje slang upp sina tuber värmeelementet och placera slangarna i den tomma mjölk kanna.
3

Öppna passagerarsidan dörren och sänk handskfacket. Ta bort häftstift på vänster sida av handskfacket genom att klämma ihop med en tång och samtidigt trycka den genom dess montering hål. Sedan enkelt lyfta handskfacket utanför dess spår och ställ in den på sidan av din arbetsplats.
4

Avlägsna skruvarna från den svarta plastkåpan på höger strax bakom handskfacket monteringen område. Detta är på värmeelementets lock. Det bör vara totalt sju bultar mellan toppen, botten och sidor av locket. Med sina skruvar bort, ta bort locket från värmeelementet och sänka den från under instrumentbrädan.
5

bort värmaren kärna ur sitt hölje genom att dra den mot dig något och sedan försiktigt sänka den från under instrumentbrädan samt.
6

Installera värmeelementet genom att vända på demonteringsföljd exakt. Dra slangarna värmeelementet med en 1/4-inch-drive momentnyckel inställd på 18 tum-lbs. och sedan korrekt fylla din radiator med nytt kylmedel.
7

Häll någon kylvätska samlats i mjölkkanna direkt i kylvätskan tråget. Fyll två tomma kylvätska flaskor jämnt med dräneringstråget s kylmedel sedan ta flaskorna till din närmaste återvinningsstation för att avyttra dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69604.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.