Hur Kontrollera kylsystemet Läckor i en VW Passat

Kylsystem läckor, om de lämnas därhän, kan orsaka allvarliga skador på motorn på din VW Passat. Det är därför det är viktigt att regelbundet kontrollera om något synligt läckage och för att övervaka din motorns kylvätskenivå, även om det inte finns några yttre tecken på läckage. Detta förfarande är enkelt, tar bara några minuter och kan spara pengar på auto mekanik avgifter. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta din VW Passat från sin normala parkering plats och kontrollera området under motorn. Eftersom motorns kylvätska är en vibrerande färg, oftast grön eller orange, borde eventuellt läckage vara lätt att se på marken. Men bara för att det inte finns några tecken på läckage från undersidan av VW Passat, betyder inte att det finns inget att oroa sig för. Det kan vara läckage som bara inte göra det till marken.
2

Park VW Passat och öppna huven. Inspektera alla slangar som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet närmast vindrutan av VW Passat. Leta efter någon utbuktning, sprickbildning eller delning och du ska kunna se den läckande kylvätska eller åtminstone tecken på det, om slangarna är orsaken. Men det finns tillfällen när ett hål eller nypa läcker bara ytan när slangarna är varma.
3

Undersök vattenpumpen och axeltätning. Vattenpumpen är bakom motorn fläkten och fäst motorn genom axeltätningen. Om du märker någon missfärgning eller korrosion på detta område, är detta ett säkert tecken på ett kylsystem läcka. Om det är vattenpumpen, så mest troligt att du behöver byta ut den.
4

Kontrollera alla synliga delar av kylaren med en ficklampa för tecken på läckage. Återigen, dessa tecken är missfärgning, korrosion eller synligt läcker vätska. Inspektera undersidan av kylaren noga eftersom stenar och andra väg skräp kan skada radiatorn under normal drift.
5

Vrid kylarlocket ett helt varv och ett steg tillbaka för en minut. Ta sedan bort kylarlocket helt. Var mycket försiktig när du gör detta, eftersom det inre trycket kan orsaka en kylvätska utbrott, vilket allvarligt kan bränna någon i området.
6

Lägg mer kylvätska till kylaren förrän det är inom en tum från överfyllda. Starta sedan VW Passat med värmaren inställd på hög. Låt bilen för att köra på detta sätt i ca 15 minuter.
7

Stäng av motorn och kontrollera alla de tidigare nämnda bildelar för en eventuell läcka. Om vätskenivån fortsätter att sjunka med några synliga tecken på läckage, då problemet kan vara intern. I detta fall, ta VW Passat till kylsystemet specialist för ytterligare diagnostiska tester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69162.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.