Hur du ändrar värmeelementet i en 1998 Pontiac Sunfire

Aggregatet i Pontiac Sunfire utnyttjar avkylningsvätska strömmar genom värmeelementet att ge värme i kupén på bilen. Om värmeelementet är igensatt, eller börjar läcka, måste du ersätta det. Den vanligaste orsaken till en misslyckad värmeelementet underlåter att spola kylsystemet regelbundet för att avlägsna slam uppbyggd. Du kan slutföra den här proceduren själv, och spara en avsevärd summa pengar över att ta den till en verkstad. Du bör avsätta en hel dag för projektet, dock, så att du inte känner behov av att stressa. Saker du behöver
stoppklossar
Automobile jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
dräneringskärlet
Tänger
Fresh kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna ventilen på botten med en skiftnyckel för att tömma kylsystemet. Koppla bort kablarna från batteriet genom att lossa de terminala muttrarna med en skiftnyckel. Vänta några minuter innan du gör något annat så att krockkuddar inte av misstag kommer att använda.
2

Placera stoppklossar bakom bakhjulen på Sunfire. Lyft framsidan av bilen upp med bil uttaget. Placera en pallbock under Pontiac nära fästpunkten och höja den till ramen. Krypa under bilen och koppla slangarna från värmaren kärna med en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna.
3

bort stödbenet från under bilen. Sänk Sunfire till marken. Flytta till insidan av bilen och ta bort instrumentpanelen, börjar med avfrostning galler. Ta bort skruvarna från gavlarna med hjälp av en skruvmejsel och sedan dra dem. Avlägsna trimplatta från kombiinstrumentet med hjälp av skruvmejseln.
4

Ta värmaren och luftkonditionering kontrollpanel. Koppla kanalerna luftdistributionsprodukter med skruvmejseln och dra ut dem. Koppla loss kabelstammen från instrumentpanelen ljus. Ta bort skruvarna som håller instrumentpanelen till dragstången, och dra instrumentpanelen ut.
5

Ta bort locket värmeelementet. Ta bort värmeelementet från monteringsklämmorna med en skiftnyckel och dra den från Pontiac. Installera det nya värmeelementet och klämma den på plats. Montera locket värmeelementet. Installera instrumentpanelen och montera den på dragstången med skruvmejseln. Anslut ledningsnätet i instrumentpanelen ljus.
6

Installera luftkanaler distribution och fäst dem på plats med en skruvmejsel. Montera värmaren och luftkonditionering kontrollpanel. Montera trimplatta på kombiinstrumentet. Montera gavlarna och sedan fäst dem med skruvmejseln. Installera avfrostning gallret och fäst den med skruvmejseln.
7

Flytta till utsidan av Sunfire. Höj Pontiac med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Kryp under bilen och anslut slangarna till värmeelementet. Dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Ta stödbenet från under Sunfire och sänk bilen till marken.
8

Anslut batterikablarna till Pontiac och dra terminalen muttrarna med skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med färska kylvätska. Starta Sunfire och kolla noga efter läckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70006.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.