Hur Byt kylvätska Recovery i en Saturn Ion

Om du arbetar på din Saturn Ion s termometer eller dess kylvätska temperaturgivare, måste du ta itu med kylarens tanken. I Saturn Ion, är kylarens tanken kallas kylvätska utjämningstank, och om du befinner dig i behov av att ersätta din, är det en ganska enkel uppgift. Här är hur du ersätter din Ion kylvätska uppsving snabbt och säkert. Saker du behöver
hylsnyckel trasor
Shop
Droppkar
sluten behållare
Dex-cool kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner

1

Stäng av motorn och låt den vara avstängd i minst en timme innan jobbet. Detta ger motorn en chans att svalna och det expanderade kylmediet att strömma tillbaka in i kylaren. Koppla bort den negativa batterikabeln för att garantera säkerheten.
2

Få en långpanna och lossa avtappningspluggen på kylaren. Dränera bara tillräckligt kylmedel ut ur systemet för att tömma tanken kylvätska uppsving. Dra åt avtappningspluggen. Lossa skruvarna tanken kylvätska uppsving på plats och koppla bort linjen som krokar tanken och kylaren.
3

Torka eventuella kylvätska spill med en trasa. Kassera använd kylvätska i en tättslutande behållare borta från barn och husdjur eftersom det är mycket giftigt.
4

Installera den nya surge tank genom att först installera linjen, sedan skruvarna. Dra åt bultarna, men vara noga med att inte knäcka den nya tanken.
5

Öppna locket utjämningstank och häll i en 50/50 blandning av Dex-cool och vatten. Var noga med att fylla i den kalla fyllningen linjen. Re-cap kylvätskan utjämningstank trycklock och återansluta den negativa batterikabeln.
6

Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69213.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.