Hur du ändrar en termostat i en 94 4.0L Ranger

Din 1994 4.0L Ranger behöver lite öm kärlek och omsorg på grund av sin åldrande motor. Om du har försummat motorunderhåll och nu din Ranger kommer inte att värmas upp för dig att det är dags att byta ut den slitna termostat. Termostaten är fjäderbelastade och kan slitas ut med tiden. Om detta händer motorn inte värms upp ordentligt och du kommer inte få någon värme inne i bilen. Byta termostaten kommer att korrigera detta problem. Saker du behöver
1994 4.0L Ranger termostat
1994 4.0L Ranger Termostatpackning
skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
1

bort kylarslangen från termostathuset genom att ta bort klämman som klämmer slangen till huset och sedan dra slangen av. Håll slangen vertikalt så att kylarvätska går tillbaka in i kylaren och inte på motorn.
2

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset på intaget av Ranger. Dra termostathuset bort av intaget. Termostaten är placerad i hålet som var utsatt när termostaten locket togs bort.
3

bort termostaten från hålet i intaget och kassera den. Dra termostaten bort av intaget med händerna. Det skulle kunna hålla sig till intaget. Om detta är fallet kan du behöva skrapa packningen av med ett rakblad.
4

Placera en ny termostat packning på plats och sedan placera en ny termostat i hålet i intaget. Kontrollera att rätt ände sticker ut från intaget. Toppen kommer att markeras som toppen. Termostathuset på toppen av termostaten packningen
5

Place och skruva dem både till intaget av Ford Ranger använda de gamla bultarna som tidigare tagits bort.

6

Skjut kylaren tillbaka till termostathuset och sätt tillbaka klämman som håller slangen på termostathuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69478.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.