Hur att reparera eller byta termostaten på en 1993 Chrysler Concorde

Termostaten på Concorde styr kylmedelsflödet från kylaren till motorn. Över tiden, misslyckas termostaten och det antingen förblir fastnat öppen, som orsakar över-kylningen av motorn, eller fastnat stänga, vilket medför att motorn överhettas. Typiska tecken på en defekt termostat inkluderar en märkbar ökning av temperaturmätaren på instrumentpanelen. Eller, när värmaren är på bara kall luft blåser, har även efter det att bilen nått normal arbetstemperatur. Termostaten är inte en del som kan repareras med ett par skruvar, om det har blivit defekt, måste den bytas ut omedelbart. Saker du behöver
Socket-skiftnyckel som
kylvätska dräneringskärlet
Tänger
platt skruvmejsel
Termostat med packning
Flaska vatten
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lossa och ta bort den negativa batterikabeln från sin post med en hylsnyckel. Placera sedan kabeln från batteriet, motorn, och någon annan metall kan kontakta.
2

Skjut kylvätska drain pan under kylaren till höger. Lossa drain-kontakten i botten av radiatorn för hand, inte helt ta bort avtappningspluggen. Tillåt en fjärdedel av kylvätskan rinna i pannan, och sedan dra åt avtappningspluggen.
3

Följ den övre kylarslangen över till termostat-locket. Kläm våren-spänning klämma ihop med en tång och dra den tillbaka på slangen fyra inches. Ta bort slangen från locket genom att dra det utåt.
4

Ta bort de två skruvarna som håller termostat-locket på plats med en hylsnyckel och ta bort locket. Lyft termostaten rakt ut i insugningsröret och kassera den.
Installation
5

Rengör monteringsytan på termostathuset och runt insugningsröret. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt skrapa bort eventuella återstående bitar av den gamla packningen om det behövs.
6

Fukta den nya termostaten packningen med kallt vatten, och sedan placera den i läge på insugningsröret . Sätt din nya termostaten, våren ned, till sin position i grenröret.
7

Placera termostat-locket tillbaka i position på grenröret. Sedan startar båda lockets fästskruvar för hand, för att säkerställa korrekt gängning. Ställ din 3/8-inch-drive momentnyckel till 21 Nm., Och helt säkra båda bultarna på plats.
8

Anslut den övre kylarslangen till termostaten-locket, och därefter returnera våren-spänning klämma till den ursprungliga positionen för att fästa slangen.
9

Anslut den negativa batterikabeln tillbaka till sin post, och skärpa sin bulten tills säkrad. Korrekt fylla ditt kylsystem, starta sedan Concorde motor och kontrollera reparationen för några märkbara läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69572.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.