Vattenpump Removal på en 1995 Toyota Tacoma

En fordonets vattenpump är den enhet som skickar vattnet cirkulerar genom kylaren till motorn, för att hålla motorn sval. Om vattenpumpen slutar fungera, kommer motorn överhettas snabbt. På en 1995 Toyota Tacoma, bör ta bort vattenpumpen från antingen 2,4-liters eller 2,7-liters fyrcylindrig motor tar runt en timme. På 3,4-liters sexcylindrig motor, måste du först ta bort kamremmen. Ta bort vattenpumpen på en 3,4-liters motor kommer att ta flera timmar, och du bör bara försöka här proceduren om du har erfarenhet med motorer och fordonsindustrin reparationer. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Tänger
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
Maskeringstejp eller annan markering material
Balningstråd
Jack
pallbockar
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
fyrcylindrig motor
1

Stäng av motorn och se till att motorn är kall. Koppla bort den negativa batterikabeln innan arbete nära fläkten. Placera ett uppsamlingskärl under radiatorn avtappningspluggen, och öppna dräneringsventilen. Ventilen är på undersidan passagerarsidan av värmeelementet. Använd tång för att vända det om det är för hårt att öppna för hand. Öppna kylarlocket att kylvätskan rinna snabbare.
2

Ta bort remmarna motor bilresa från servopumpen, generator /vattenpump och luftkonditionering kompressor. För att ta bort ett bälte, använd ett uttag för att lossa låsbulten i mitten av remskivan, och justeringen bult, sedan glida av remmen från alla remskivor.
3

Ta bort de två bultar som fäster den undre fläktkåpa, och ta bort höljet. Ta bort de sex skruvarna som fäster den huvudsakliga fläktkåpa. Avlägsna muttrarna från de fyra skruvarna som fäster fläkten till vattenpumpen, och lyft fläkten och huvudskivan ur motorrummet.
4

Demontera remskivan vattenpumpen. Koppla bort kylarslangar från kylaren.
5

Ta bort de 10 bultarna som fäster vattenpump till motorn. Lossa skruvarna lite i taget, roterar bland bultarna, för att undvika skador på pumpen eller kamkedjan lock. Ta bort vattenpumpen från motorn.
Sexcylindrig motor
6

Stäng av fordonet och se till att motorn är kall. Koppla bort den negativa batterikabeln. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avtappningsventil, och öppna ventilen genom att vrida den moturs. Öppna kylarlocket för att underlätta tömning.
7

Ta bort de två skruvarna som fäster den undre fläktkåpa, och ta bort kåpan. Ta bort de sex skruvarna som fäster den huvudsakliga fläktkåpa. Avlägsna muttrarna från de fyra skruvarna som fäster fläkten till vattenpumpen, och lyft fläkten och huvudskivan ur motorrummet.
8

Koppla de övre och undre kylarslangar. Koppla loss slangen överflödesbehållare från kylaren påfyllningsröret. Koppla den automatiska transmissionsledningar kylare från kylaren (om sådan finns).
9

bort kylargrillen genom att bända klämmorna ut ur kylaren stöd. Det finns fyra clips på toppen av gallret, och tre längs bottnen. Ta bort kylaren montering bultar och lyfta kylaren ur trucken. Det finns två skruvarna för varje sida av kylaren, som du kommer åt från framsidan.
10

bort remmarna motor bilresa från servopumpen, generator /vattenpump och luftkonditionering kompressor. För att ta bort ett bälte, använd ett uttag för att lossa låsbulten i mitten av remskivan, och justeringen bult, sedan glida av remmen från alla remskivor.
11

bort tändkablarna. Innan du tar bort trådarna, markera dem så att du kan väl koppla dem till rätt cylinder. Ta bort servopumpen och säkra den ur vägen med en bit emballagetråd. Det är inte nödvändigt att avlägsna Power slangarna servopumpen.
12

Höja fordonets front och stödja den med pallbockar. Ta ut kompressorn luftkonditionering och fäste. Det finns fyra bultar som fäster kompressorn, och tre extra bultar som fäster fästet. Var försiktig så att du inte skadar köldmedieledningarna.
13

Använd en tändstiftshylsa att ta bort tändstiften ur motorn. Avlägsna det övre locket kamremmen.
14

Placera i friläge. Inaktivera tändningen genom att koppla loss de elektriska kontakterna från de tre spole förpackningar.
15

Bifoga en hylsnyckel på bulten i mitten av vevaxeln remskiva och rotera remskivan medurs för att rada upp markeringarna på kamrem med märkena på de tre dreven kamrem.
16

Ta bort de två skruvarna från kamremmen spännaren, och ta bort spännaren. Demontera kamremmen från dreven.
17

Demontera skruven generatorn justerare och fästesenheten. Avlägsna termostathuset från vattenpumpen genom att ta bort de tre muttrarna och dra höljet av pumpen. Lossa oljekylaren slangen från sidan av vattenpumpen, om sådan finns.
18

Ta bort de sju skruvarna från vattenpumpen, och ta bort pumpen från motorn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69857.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.