Hur du ändrar en 2000 Buick LeSabre Presidential Termostat

Buick LeSabre introducerades 1959 av General Motors. Den 2000 Buick LeSabre var utrustad med en 3,8-liters V-6, kan producera upp till 205 hästkrafter och 235 foot-pounds av vridmoment. Termostaten i 2000 LeSabre reglerar motorns inre temperaturen genom att begränsa och öka flödet av kylmedel i hela motorn. Motorns kylvätska /frostskyddsmedel innehåller etylenglykol, en substans giftiga för människor och djur. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och socket set, med 6-tums eller längre förlängning
Ny termostat
Ny termostat packning
Kylarslang klämma eller nål-näsa grepp skruvstäd
dräneringskärlet
1 liter 50/50 utspätt universal kylvätska
rak rakblad
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven på LeSabre. Ta bort luftfiltret lock från luften rutan genom att trycka på flikarna för hand. Skjut locket inåt mot motorn och dra upp för att ta bort locket. Följ slangen luftintaget till där den ansluter till motorn. Dra slangen luftintag fri från motorn för hand. Avlägsna slangen luftintag och luftfilter lock helt.
2

Leta termostaten på toppen av motorn, precis under den övre införningsanordningen. Ställ en drain pan direkt under placeringen av termostaten, under motorn. Placera en klämma kylarslangen eller nål-näsa grepp skruvstäd på värmaren slangen till termostaten, stänga slangen från möjligheten att spilla kylvätska. Lossa slangklämman från termostaten med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Avlägsna kylarslangen för hand och sikta den öppna änden ner i avloppet pan under motorn.
3

Lossa termostaten bultarna med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Vrid skruvarna motsols tills de tas bort från termostathuset helt. Avlägsna termostathuset från toppen av motorn, och ta bort termostaten packningen från motorn monteringsyta vid behov. Kassera packningen termostathuset i dräneringstråget omedelbart.
4

Ta bort den gamla termostaten genom att helt enkelt dra den rakt ut i det inre termostathuset. Placera den gamla termostaten i dräneringstråget omedelbart. Inspektera monteringsytorna av motorn och den övre termostathuset. Om det finns spår av gamla termostaten packningsmaterial, skrapa detta material av motorn eller termostathuset med en rak rakblad eller mattkniv blad. Skrapa i en utåtriktad rörelse så att du inte införa packningsmaterial i kylsystemet.
5

Installera den nya termostaten packningen runt den nya termostaten. Installera den nya termostaten och packningen montering på motorn termostathuset. Montera övre termostathuset över den nya termostaten och packningen och starta bultar för hand. Efterdra alla skruvarna på termostathuset, med hjälp av en certifierad momentnyckel för att dra åt bultarna till 89 tum-pounds av vridmoment (7.5 fot-pounds).
6

Byt slangen termostathuset och dra åt slangklämman tills det är ordentligt. Vrid spärren ett kvarts varv längre när det sitter åt. Denna åtstramning förfarande kallas "snug-och-en-kvartal", och är ett bra sätt att inte skada slangar eller klämmor när du placerar dem på kylsystemet delar.
7

Öppna och ta bort kylarlocket. Fyll kylaren helt med kylvätska. Starta bilen och låt motorn gå på inte mindre än 15 minuter. Vrid värmaren slår kontrollpanelen till full fläkthastighet, och främre avfrostning. Detta kommer att påskynda processen med upphettning av motorn. Hela denna process kallas blödning motorn, och kommer att ta bort eventuell luft ficka från kylsystemet, vilket potentiellt kan skada motorn. Stäng av motorn när du ser inga fler luftbubblor kommer från kylarlocket hålet. Fyll på kylsystemet vid behov och dra åt kylarlocket helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69995.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.