Felsökning den Kylsystem i en Honda Accord

Om din Honda Accord börjar överhettas, då du kan ha ett problem med din motor kylsystem. Innan du tar bilen till bensinstationen, försöka felsöka problemet själv. Du kan testa din motor för överhettning och leta efter läckor. Du kan också kolla dina kylvätska nivåer. Instruktioner
Kolla för överbelastning eller Läckor
1

Park din burk i en säker och jämn plats. Om du har en manuell växellåda, lägg din bil i "Neutral". Om du har en automatisk, växellåda sätta bilen i "Park." Dra åt parkeringsbromsen paus.
2

Look för ånga eller rök från under huven. Om du ser ånga eller rök, stäng av motorn och vänta tills ångan och rök stopp, innan du startar motorn igen. Om du inte ser ånga eller rök, hålla motorn igång.
3

Hitta din temperaturmätare och titta på det för att se om motorn börjar svalna. Din motor bör kylas om överhettning är pga överbelastning. Om sedan motorn svalnat till mittpunkten på mätaren, är det säkert att köra bilen igen.
4

Stäng av motorn om temperaturmätaren stannar i det röda området, vilket indikerar överhettning.

5

Undersök motorn för läckage av kylvätska. Leta efter en splittring i kylarslangen. Om du hittar läckor, ta bilen in för service. Flytta på kontroll av kylvätskenivån om du inte hittar läckor.
Undersök kylvätskenivå
6

Kontrollera kylvätskans nivå i kylaren reservtank. Fyll på kylvätska om din kylvätskenivån ligger under "min" markeringen.
7

Lägg kylvätska till kylaren om kylaren reservtank är helt tom. För att göra detta, låt motorn svalna, sedan använda handskar och vrid kylarlocket i moturs riktning, utan att trycka ner.
8

Sluta vrida locket när du börjar höra väsande. Efter väsande stannar och trycket har släppt, tryck ner och fortsätt vrida locket.
9

Ta bort locket helt och starta bilens motor. Ställ bilens temperatur på max värme.
10

Häll kylvätska i kylaren tills kylvätskan når botten av påfyllningsröret. Sätt kylarlocket igen och starta motorn.
11

Låt bilen att köra i några minuter. Titta på temperaturmätaren. När mätaren börjar indikera kylning, ta radiatorn reservtank en gång till. Om kylvätskenivån är låg, tillsätt kylvätska till "max"-markeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69236.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.