Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Ford Explorer

Kylsystemet i din Ford Explorer är en del som gör det möjligt att arbeta effektivt. Kontrollera efter läckor på en regelbunden basis, eller när det finns en märkbar nedgång i kylvätskenivån, är absolut nödvändigt. För att utföra en hastig kontroll, titta på marken under där du regelbundet parkera din SUV för läckage av kylvätska. Men det finns också mer noggranna metoder för att verifiera kylsystemet läckor. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Ford Explorer , ta en ficklampa och inspektera kylaren för eventuella läckor. Leta efter tecken på nytt kylmedel, missfärgning eller korrosion på kylaren. När utför inspektion Kontrollera alltid att den nedre delen och undersidan av kylaren, eftersom det kunde ha lidit skada av stenblock eller väg skräp under den normala driften.
2

Undersök kylsystemet slangar som förbinder kylaren, motorn och värmeelementet. Dessa slangar är gummi kompositer, vilket gör dem känsliga för utbuktning, sprickbildning eller delning. Om du märker något av dessa tecken på skador på slangarna och sedan leta efter frätande eller nytt kylmedel på slangarna, och även, inspektera platser där slangarna ansluter till dessa bildelar eftersom motorns vibrationer kan lossa anslutningarna.

Billiga 3

Kontrollera vattenpumpen och packningen för kylsystem läcker. Vattenpumpen är mellan kylaren och motorblocket. Packningen tätningen fästs säkert vattenpumpen till motorn. Återigen, titta efter missfärgning, korrosion eller nytt kylmedel, eftersom dessa är säkra tecken på läckage.
4

Ta bort kylarlocket försiktigt och tillsätt färsk kylvätska. Twist kylarlocket ett helt varv, steg tillbaka, vänta några minuter och sedan helt ta bort kylarlocket. Kontrollera att kylaren är sval vid beröring innan du tar bort kåpan. Försök aldrig att öppna en het eller varm radiator, eftersom det inre trycket kan orsaka ett utbrott som kommer att bränna någon i närheten.
5

Vrid motorn i Ford Explorer på med värmaren på hög. Låt den gå i ca 15 minuter eller ta det för en kort bilresa.
6

Stäng av motorn och inspektera vattenpumpen, packning, kylare och slangar gång för kylsystem läcker. Om det fortfarande inte finns några tecken på läckage, är problemet troligen internt. Ta Ford Explorer till ett kylsystem specialist för att lokalisera den interna läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69184.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.