Hur man tar bort en 5,0 Vattenpump på en 1988 Mustang

Den 1988 Ford Mustang fanns med åtta-cylindrig 5,0 liters motor som tillvalsutrustning. Den 5,0 bygger på en remdriven vattenpump för att cirkulera vattnet genom motorn och kylaren. Inom spetsen på vattenpump är ett enda lager. Om lagret misslyckas, kommer pumpen läcka och antingen kylarvätska måste regelbundet fyllas på eller motorn överhettas tills pumpen ersätts. Lyckligtvis tar bort en defekt vattenpump är en ganska okomplicerad process. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

dränera frostskyddsmedel från kylaren genom att vrida radiatorns kontakten moturs med en skiftnyckel. Pluggen är placerad på motorns sida av basen av kylaren.
2

Lossa kylare och värmare slangarna från vattenpumpen. Varje slang är fäst med en klämma. Lossa klämman s skruven med en skruvmejsel och dra slangarna från pumpen.
3

Lossa skruvarna som håller fast varje motorns remdrivna tillbehör till framsidan av motorn med en skiftnyckel att släppa spänningen på remmarna, lyft sedan remmarna från remskivan fäst på framsidan av vattenpumpen.
4

Ta bort fläktkåpa fästskruvar med en skruvmejsel och placera kåpan över motorn sidan av fläktbladen.
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast fläktens kopplingsanordning på framsidan av fläktbladen med en skiftnyckel och dra sedan enheten, fläktbladen och vattenpumpen remskiva av vattenpumpen.
6

Avlägsna vattnet pumpens fästbultar med en skiftnyckel.
7

Dra vattenpumpen av motorn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69844.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.