Hur man fixar en liten spricka på en Toyota Truck Radiator

En radiator spricka kan uppstå många orsaker , t.ex. skador från en kollision eller korrosion metall . När sprickan blir tillräckligt stor för att läcka kylmedel, reparationer är nödvändiga. Det finns flera billiga kommersiella produkter som kan användas för att fastställa en sprucken kylare hemma , utan behov för professionell svetsning eller lödning . Saker du behöver
Radiator stop - läcka vätska
Radiator epoxi
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna påfyllningslocket på kylvätsketanken . Häll i en radiator stop - läcka produkt , följa de riktlinjer tryckt på flaskan . Toppa kylvätskenivån , om det behövs , och starta motorn efter byte av locket .
2

Idle motorn i flera minuter , vilket ger kylmediet en chans att gå igenom flera gånger . Stoppet - läckan tillsats bör fylla sprickan och expandera , försegla den. Om sprickan fortsätter att läcka kylvätska efter det att produkten har haft en chans att fungera , är det nödvändigt att fylla sprickan från utsidan .
3

Följ anvisningarna som finns tryckta på förpackningen av en epoxi spackel produkt som utformats speciellt för användning på fordonsindustrin radiatorer . Kneed eller blanda produkten , sedan tillämpa den på sprickan. Skjut ut massan djupt in i sprickan och tryck den platt mot utsidan av kylaren. Låt epoxin torka i minst sex timmar, sedan fylla på kylaren med kylarvätska och testa reparationen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69930.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.