Vilka är orsakerna till en sändning Shifting hårt?

Orsakerna till de redskap skiftande hårt i en sändning kan bero på vilken typ av överföring samt om överföringen är en automatisk eller manuell. Vissa skiftande problem är gemensamma för både manuella och automatiska växellådor. Bestämma den exakta orsaken är inte för nybörjare mekaniker. Transmission Mounts

Växellådan är monterad på ramen av bilen med skruvar och fästen. När dessa bultar börjar lossna, blir sändningskapaciteten svårt att flytta sig. De fästen kan också gå sönder eller spricka, vilket gör att överföringen blir svårt att flytta. Detta är ett vanligt problem bland både automatiska och manuella växellådor.
Gear Shift Cable

Kugghjulen i en manuell växellåda är förskjutna med en kabel som går från växelspaken och bindning. Denna växelspaken kabel kan sträcka ut, bryta sig loss från sina galgar eller behöva justeras, vilket gör att överföringen blir svårt att flytta. Den automatiska växellådan kan också ha en kabel, men datorn på bilen styr växling när bilen accelereras eller bromsas.
Gear Lash

Gear lash inträffar när den interna kugghjul i transmissionen har för stort spel. Den växling blir hård och ryck när växeln inte engagera. Intern växel skador är ett stort transmission problem och orsakar överföringen som skall ersättas eller byggas om. De transmissionsbanden kan också orsaka växel lash inne i transmissionen. Banden håller de andra redskap på plats som en växel är vald. Addera Transmission Linkage

Överföringen kopplingen är den externa komponenten som faktiskt visar kugghjulen inuti transmissionen gång de väljs. Kopplingen ställer på sidan av transmissionen och är en bärbar komponent. När kopplingen slits, kommer operatören att hitta en hel del spel i växelspaken och skiftande blir hårda när önskad växel är vald. Överföringen kopplingen kräver också justera emellanåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67150.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.