Hur berätta om du har en dålig Lobe på din Kamaxel

En dålig lob på en kamaxel är faktiskt ett ovanligt problem med äldre, platta ventillyftare kamaxlar och ganska sällsynta på kammar med rull lyftare. Men, eftersom oljebolagen minskade tillsatser som innehåller zink (ZDDP) i olja för att minska utsläppen och på grund av övergången från platta ventillyftare kammar från biltillverkare, kamaxlar många eftermarknaden flat tappet upplevt misslyckade kamaxel lober på grund av felaktig inkörningsprocedurer eller felaktig olja . Identifiera en misslyckad lob är inte lätt, men det är möjligt. Saker du behöver
Blandade små SAE sockets /skiftnycklar
7/16-inch hylsa och spärrskaft
3/8-drive hylsnyckel
vitt eller gult fett märkpenna
Mätur /precision mätanordning
Visa fler instruktioner
1

Identifiera några ovanliga ljud motorn gör. Avlägsna luftintaget filterenheten genom att skruva eller knäppa loss locket för hand. Lyssna på motorn under acceleration. Om en avgasventil inte öppnar på grund av en platt /sliten lob, kommer motorn slå tillbaka (eller pop /snap) genom insugningsröret. Det kommer inte att bli en enorm slå-snarare-en lätt en, men det kommer att märkas. Lyssna på avgaserna från nära avgasröret. Om det finns en märkbar miss eller ojämn tomgång, tyder detta på en inloppsventil kanske inte öppning. Förutsatt tändsystemet är bra, köra bilen i en jämn hastighet och notera om motorn går ojämnt eller med obalanserad makt.
2

Ta bort ventilen täcker från huvudet /s med en 7 /16-tums hylsa och spärrskaft och ställ åt sidan. Gör en markering på toppen av varje tryckstång så att alla märken är på exakt samma sätt och position (dvs., tittar åt samma håll). Med tändningen avaktiveras (dvs. spolkabeln /spark bortkopplad), vrid runt motorn flera gånger med nyckel eller fjärrkontroll startkontakten. Ta del av tryckstängerna, om någon, vars märken är i samma position och inte roterar. Stötstängerna på en frisk kamlob kommer att rotera. Om osäkert, har en assistent på startmotorn medan du identifiera eventuella vipparmar som inte flyttar eller tycks röra sig mindre än andra. Ta del av de stötstänger. Återställ stötstänger till samma startreferensen position och upprepa proceduren för en längre tidsperiod, 30 till 40 sekunder. Om de fortfarande inte har vänt, är loberna sannolikt skadat.
3

Hitta en stabil punkt på topplocket och montera en indikatorklocka för att mäta hissen på vipparmen. Mät en känd cylinder handling först, börjar med ett intag till inloppsventilen eller avgas-till-avgasventil jämförelse som vissa kammar har olika lyft specs från intag av avgassystem. Med de kända bra mätningar, ta en mätning av de misstänkta kamnäsor. Detta bör bekräfta en sliten lob.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64923.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.