Felsökning av bränslesystemet i en Nissan Sentra

Om bilen inte startar, men kommer vev, är motorn inte får bränsle eller en gnista. Du kan felsöka bränslesystemet i din Nissan Sentra innan du tar den till en mekaniker. Det är alltid bra att använda en viss tjänst manual till din Nissan Sentra att hjälpa dig att hitta alla delar i bränslesystemet. Saker du behöver
gnistprovare
Fuel line bortkoppling verktyg
Visa fler instruktioner
1

Kolla vädret kanal eller din lokala avläsningar väder, först, att se om det finns en möjlighet att du har ånglås eller is i din bränsletank. När temperaturen är under 30 grader och att addera avisning i bensintanken kan hjälpa. I värme över 80 grader, häll kallt vatten på bränslepumpen och bränsleledningar.
2

Parkera bilen på en plan yta, tillsätt lite gas till tanken, och försöka starta bilen igen. När bilen står i en vinkel, kan bränsleinsprutningsdonet att dra in luft istället för gas.
3

Test tändstiften med ett tändstift testare. Dessa testare kan köpas i de flesta butiker bil del. När du ansluter ett tändstift till testaren och vända bilen på, bör du se en gnista i gapet. Om ingen gnista visas, bör du byta ut alla tändstift.
4

Ta bort bränsleledningen med en bränsleledning frånkoppling verktyg, placera den i en klar behållare, och starta motorn. Du bör se bränslet som kommer ut på linjen när motorn är inkopplad. Om du inte ser något bränsle, måste du ha bränslepumpen provas och eventuellt bytas ut. Om du inte kan nå bränsleledningen, eftersom det ligger under passagerarsidan av fordonet på en Nissa Sentra, kan du behöva ta den till en mekaniker som kan lyfta fordonet i luften.
5

Undersök dina gummislangar bränsle. Ta bort dem, krama dem för mjuka eller spröda fläckar, och ersätt slangarna om någon av dem har dessa problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63861.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.