Symtom på en dålig Slavcylinder

En bilens slavcylinder - en del av det hydrauliska kopplingssystemet på utsidan eller insidan av transmission - är en anordning som underlättar urkoppling. När en kopplingspedal trycks gäller huvudcylindern tryck till slavcylindern, vilket gör kopplingen att släppa. Om slavcylindern är trasig, kommer kopplingen fel, förhindrar ett fordon från korrekt växling. Flera symtom tyder på en slavcylinder problem. Loose Pedal

sätt en kopplingspedal känns när man trycker ofta kommer att indikera om en slavcylinder är trasig. Kopplingen kan kännas lös och mjuk och kan inte flytta in i handling, även när pedalen trycks ned helt till golvet. Detta inträffar när en tätning inuti slavcylindern börjar läcka, så att luft kan tränga in
låga vätskenivåer

Övervakning koppling vätskenivåer kan hjälpa till med att diagnostisera en dålig slav cylinder. Om en slavcylinder läcker, är koppling vätskenivåer snabbt förbrukas och behöver frekventa påfyllningar. Om kopplingsvätska är under den normala nivån direkt efter en påfyllning, eller inom en kort tid, kolla cylindern för sprickor eller hål som kan tillåta läckage.
Läckor

Vätska läcker från en slavcylinder indikerar ett problem. Interna läckor är den vanligaste och diagnostiseras genom att undersöka cylindern. Ibland sprickor i cylindern är inte visiblem och klämma den nedre delen av det som kallas boot, kommer att bidra till att avslöja alla svaga punkter på ytan. Titta även för utspilld vätska - medium till mörkrött - på marken nedanför slavcylindern. Läckage från en huvudcylinder kan ge symtom som liknar slavcylinder läckor. För att vara säker på ett läckage, inspektera insidan av både master och slav cylindrarna.
Andra symptom

slavcylindern ofta gnäller när kopplingen trycks ned på grund av rost build-up eller andra problem. Dessutom, om slavcylindern är felaktig, kan du få problem att byta växel. Fordonet kommer ofta glida in i en växel även när kopplingen trycks, eller det kanske inte flytta alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66237.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.