Hur man diagnostiserar Problem Auto Radiator

Automobile radiator problem kan uppstå av olika anledningar. Eftersom radiatorn styr kylningen av din motor, är det viktigt att se till att värmeelementet fungerar korrekt. En radiator som inte fungerar normalt kan orsaka allvarliga skador på motorn. Innan du byter ut någonting, men du behöver för att diagnostisera din radiator problem. Instruktioner
1

Öppna huven på din bil och visuellt inspektera metall fenor på kylaren. Fenorna avleda värmen. Om de är böjda, då du kommer att behöva byta ut kylaren. Kontrollera också för eventuella tecken på rost. Detta är också en indikation på att radiatorn behöver bytas.
2

Vrid motorn på. Inspektera radiator för eventuella läckor. Varje grön vätska läcker från kylaren är motorns kylvätska och är en indikation på att radiatorn behöver bytas.
3

Kontrollera motorns temperatur. Övervaka motorns temperatur under en period av 15 till 30 minuter. Om nålen på vattnet temperaturmätaren går förbi mitt märke på temperaturmätaren, indikerar detta att antingen inte tillräckligt kylmedel strömmar genom systemet, eller att kylmediet inte kan flöda ordentligt genom systemet. Detta kan ibland orsakas av rost från kylaren cirkulerar genom motorns kylkanaler och blir in i kylkanalerna. Du måste ha radiatorn spolas och systemet rengöras omedelbart.
4

Kontrollera för spruckna eller flisas kylarslangar. Kylarslangar på toppen och botten av bilens kylare är en kritisk komponent i kylaren. Eventuella utbuktande eller ruttnade slangar behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64627.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.