Hur man använder Fluke 87

Fluke 87 sann RMS multimeter är en portabel multimeter som kan mäta frekvenser mellan 0,5 Hz och 200 kHz. Trots att förstå läsningar av någon multimeter kräver en viss grad av kunskap om elektronik, de som känner till grunderna i elektrisk provning, och de som vet varför och när man använder en multimeter, bör ha några problem att använda Fluke 87. Även om du är en nybörjare, ska få mätningar med Fluke 87 inte utgör något större problem. Instruktioner
1

in de svarta och röda ledningar i lämpliga ingångarna. Vilka terminaler du ska använda beror på vilken funktion du utför, och den maximala spänningen du kommer att arbeta med. De flesta av Fluke 87: s funktioner kräver sätter den röda ledningen till "VΩ" ingången och den svarta kabeln till "COM" ingång. Konsultera dock tabell 2 på sidan 4 i bruksanvisningen för en fullständig lista över ingången användning och gränser för likström. En länk till användarhandboken finns i avsnittet Resurser.
2

Vrid omkopplaren till den funktion du tänker använda. Detta kommer att slå på multimetern.
3

Tryck på "Min Max"-knappen. Tryck på knappen igen för att bläddra igenom de tillgängliga alternativen. Denna meny tillåter dig att ställa in minsta och maximala inspelningstiden sortiment. Att misslyckas med att ställa inspelningen intervall på rätt sätt kan du få felaktiga resultat om de ligger för högt eller för lågt. När du har valt en min max nivå som du är nöjd med, håll ner "Min Max"-knappen för att avsluta.
4

Tryck på "Range"-knappen. Tryck på knappen igen för att öka steg används. När du är nöjd med ökningen som används, håll ner "Range"-knappen för att avsluta.
5

Touch testkablarnas sonder till de kontakter som du vill mäta. För att mäta spänning, anslut ledningen sönder utan att bryta kretsen. Detta är känt som att ta en mätning "parallellt." att mäta ström, bryter strömmen mellan de två ledande sonderna så att strömmen flyter genom multimetern. Detta är känt som en mätning "i serien."
6

Läs mätningarna som visas på Fluke 87: s bildskärm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66290.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.