Camry diagnoskoder

En Toyota Camry har en mängd olika diagnostiska system i arbetet i fordonet. Vart och ett av dessa system samverka med sensorer, och katalogisera felfunktioner när de uppstår. Systemet i fråga tilldelar dessa fel koder. Det diagnostiska systemet aktiverar en varningslampa på Camry s kombiinstrumentet om frågor kvarstår. Omborddiagnos, andra generationen (OBD-II)

OBD-II-systemet omfattar Camry motor, bränslesystem, utsläpp, elektronik, nätverkskommunikation och själva kroppen. Koderna är alfanumeriska sekvenser som börjar med antingen P, B, C, eller U. Två uppsättningar av OBD-II-koder finns för Camry, en generisk uppsättning används av alla OBD-II-kompatibel fordon. Toyota har också en separat uppsättning.
Låsningsfria bromsar System

OBD-II-systemet täcker några av Camry bromsar, men inte alla av dem. ABS-systemet har en egen diagnostisk regim, vilket motsvarar en varningslampa oberoende av Camry s "check engine" light. Dessa koder är endast numeriska, och tillgång till dem kräver en separat scanner. En OBD-II skanner kan inte läsa ABS koderna
Andra Diagnostic Systems

ABS och OBD-II koder tenderar att vara den mest använda,. De ofta nås av ett hem mekaniker. Department of Transportation krävs alla nya bilar ska vara utrustade med en Tire Pressure Monitoring System 2008. Skannrar för detta system är inte allmänt tillgängliga för 2011.The Camry s Krockkuddesystem även har en separat uppsättning koder, detta är inte ett diagnostiskt maskinvara avsedd för hemmet mekaniker
Åtkomst koder.

Toyota Camrys tillverkade efter 1996 är utrustade med ett utlopp kallas Data Link Connector. Den Camry s DLC är placerad under instrumentbrädan och ovanför bromspedalen. Alla skannrar ansluta till deras respektive diagnossystem genom denna anslutning. Konsultera varje särskild scanner för operativa riktningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67149.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.