Felsökning av Dodge Stratus 1995 2,5 V6 Engine

Den 1995 Dodge Stratus "motor är stor, och felsökning kan det vara mycket svårt om du inte vet exakt vad du letar efter. Men det finns ett sätt att förenkla processen. Det är ingalunda en silverkula, men det är ett sätt att hitta ställen att börja felsökningen. De 1995 Dodge Stratus är utrustad med ett inbyggt diagnossystem. Till skillnad från bilar från 1996 års modell och efter, behöver du inte en handhållen skanner. Du kan göra det "Check engine" light berätta om potentiella problem ligger. Instruktioner
1

klättra bakom 1995 Dodge Stratus 'ratt och placera nyckeln i tändningslåset. Vrid tändningen i följande ordning: ". On" - "On" - "Off" - "On" - "Off" Varven måste slutföras inom fem sekunder. Om du får något svar från datorn, prova sekvensen igen.
2

Räkna hur många gånger 1995 Dodge Stratus blinkar sin "Check engine" light på dig. Det kommer att vara i en speciell kod. Dodge blinkkoder är två siffror. Till exempel kommer blinka kod 37 representeras av tre blinkningar, en paus, och sju fler blinkar. Om det finns mer än en kod i systemet, kommer det att finnas en något längre paus mellan koduppsättningar. Skriv ner alla de koder du hittar.
3

Slå upp Chryslers flash-koder på nätet (se referenser). Både Dodge och Jeep är en del av Chryslers familj av bilmärken, och så alla tre företagen kommer att använda samma kodsystem. När du har hittat och läst definitionerna, kopiera dem bredvid kodnummer.
4

Öppna 1995 Dodge Stratus 'hood. Börja längst upp på listan och undersöka varje motor område som motsvarar en rapporterad kod. Korsa ut koder när du har härskat ut dem som potentiella orsaker till de problem du upplever. Om du saknar erfarenhet av bilmotorer, överväga att köra Stratus till en mekaniker. Listan kommer du att ha gjort kommer att rädda dig från att betala mekaniker diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66467.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.