Vad orsakar gasfyllda tändstift?

Ett tändstift är en elektrisk apparat som ger, som namnet antyder, att gnistor som behövs för att antända bensin i en motor, vilket i sin tur driver fordonet. Men medan tändstiften normalt är avsedda att hållas torr så att de kan fortsätta att konsekvent producera gnistor, kan de få indränkt med bensin. Den skyldige för gas-indränkt tändstift är en översvämmad motor. SUR MOTOR

översvämmade motor är mest typiskt orsakas av föraren överdrivet trycka på gasen innan du slår på tändningen i bilen. Som ett resultat, inträder för mycket bensin bilens förgasaren utan att bli antänds och förbränns. Sedan, när tändstiftet kommer in i förgasaren för att ge den gnista som kommer att antända blandningen av bensin och luft, kan det doppa i alltför hög grad av bensin.
Problemet

Om ett tändstift får bensin i det, är det betydande problem att fukten som skapats av bensinen gör det omöjligt för tändstiftet att generera gnistor. Som ett resultat, nästa gång tändstiftet går in i en förgasare för att antända gasen, ingen gnista är gjord, så det finns inget det att antända gasen. Den bensin-och-luftblandningen kommer helt enkelt vara att, och bristen på tändningen kommer att beröva bilen av någon makt att driva det.
The Fix

Hur fixar ett tändstift som har dränkts i bensin beroende på hur allvarligt problemet är. Om kontakten endast var indränkt i en liten mängd bensin, kan det vara möjligt att helt enkelt lämna bilen ensam under en tidsperiod, vilket gör att bensin för att avdunsta pluggen och för pluggen att torka. Då Tändstiftet bör kunna generera gnistor igen, tillbaka till fungerande skick. Långvarig behandling av ett tändstift kan kräva mer omfattande reparationer, dock. Torka en blöt plugg ren med en torr trasa, och sedan lämna den i luften för att torka kan reparera problemet. Men i extrema fall kan plugin behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66738.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.