Problem Turning en nyckeln i tändningslåset

Det kan vara en frustrerande upplevelse när du behöver vara någonstans, och nyckeln kommer inte att slå i bilens tändning. Det första du bör göra är att inte gripas av panik. I de flesta fall en fast tändning kan enkelt repareras inom några minuter. Koppla av efter en minut och sedan följer en enkel procedur att räkna ut vad problemet är. Förhoppningsvis tar det bara några minuter, och du kommer att vara på väg på nolltid. Saker du behöver
Reservnyckel
Bruksanvisning
Kontakt renare
Silikon smörjande bespruta
Visa fler instruktioner
1

Undersök nyckeln för att säkerställa att det är den rätta. Detta kan tyckas självklart, men i många fall på grund av slarv, glömska eller ett enkelt misstag, kanske du använder fel nyckel.
2

Inspektera nyckeln för tecken på skador. Placera nyckeln på en plan yta och leta efter bucklor, böjda ytor och trasiga tänder. Sätt en extra nyckel i tändningslåset och se om detta löser problemet.
3

Flytta ratten fram och tillbaka då du vrider nyckeln. Nyare bilar använder en styrmekanism hjullåsning som ett stöldskydd. Detta gör det omöjligt att tjuvkoppla bilen och köra bort eftersom nyckeln måste vara i tändningslåset för att låsa ratten.
4

Läs bruksanvisningen för din bil. Vissa nyare bilar har säkerhetsfunktioner som hindrar nyckeln från att vrida på tändningen. Vissa bilar startar inte om ett bromsljus är ute. Andra kräver säkerhetsbälten som skall kopplas i innan fordonet kan startas.
5

Kontrollera om fordonet är i parken om du kör en automatisk växellåda. Om bilen är en manuell växellåda, måste bromspedalen vara fullständigt intryckt med bilen i första växeln eller bakåt innan motorn kan startas.
6

Rengör och smörj låscylindern. Spray kontakt renare i låscylindern att ta bort smuts och skräp. Spraya låscylindern med silikon för att smörja det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66127.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.