Vad är fel när min oljenivå fluktuerar med gaspedalen?

Bilens motor är ett sammanflöde av flera tekniker och system, med varje som påverkar varandra på något sätt. Även bilens luft-och bränslesystem göra det gå, är det hydrauliska smörjsystem vad håller den igång. Oljenivån variationer inte nödvändigtvis betyda något allvarligt, men under vissa omständigheter sådana svängningar kan vara ett förebud om förestående misslyckande. Smörjsystem Basics

Nästan alla motorer använder en våt-sump, gravitation-retur smörjsystem. En våt-sump-systemet används en oljepump att suga smörjmedel ur en sump eller reservoar, i botten av motorn. Pumpen trycksätter oljan och skickar den genom motorns olja gallerier, eller kanaler, så att den kan resa till lagren och ventilsystem. Mycket av oljan fungerar så småningom sin väg upp till toppen av motorn, där det rinner tillbaka till sumpen genom en serie av hål och kanaler.
Normala fluktuationer

En viss oljenivå fluktuation är normal, beloppet varierar beroende på motorstorlek, typ och cylinder räknas. Nästan all produktion motorer använder hydrauliska lyftare eller cam skadereglerare som innehåller en kolv eller cylinder. Eftersom motorns varvtal stiger oljetrycket ökar och lyftarna fyllas med olja för att driva ventilerna öppnas ytterligare. Medan individuell lyftare /justeringsanordningen förskjutning är ganska liten - typiskt ca 1/2 oz. per lifter - motorn använder åtminstone två av dem per cylinder. Som sådan kan lyftarna på en typisk V-8 motor dra en extra 8 oz. av olja ur sumpen vid höga varvtal.
Problem drainback
p Om motorns olja drain-back paket blir igensatt av slam, kommer oljan fastnar i den övre delen av motorn och misslyckas med att återgå till sumpen. Beroende på storleken av passagerna och svårighetsgraden av tilltäppning kan oljan ta några extra sekunder för att återgå till sumpen eller den kan inte återvända alls. Långsam oljeflöde är en föregångare för att slutföra drainback misslyckande, vilket är ett mycket dåligt för din motor. Radmotorer är något mer benägna att denna typ av fel än V-konfigurerade motorer, som tenderar att ha mer och större hål drainback.
Behandling

Ett komplett system flush är det enda sättet att eliminera slammet igensättning dina drainback hål. Det tar i allmänhet minst 1/4 tum till 1/2 tum av slam uppbyggnaden att täppa drainback hål till den grad att de påverkar oljenivån, så du kommer förmodligen att behöva köra en mycket kraftfull olja-spolning lösningsmedlet genom systemet flera gånger innan problemet försvinner. Häll lite olja-spolning lösningsmedel i din motor, sedan köra det som vanligt i ca 20 miles. Tappa av oljan och byta filter, byt oljan med billiga 0W-20 vikt motorolja och mer lösningsmedel. Låt bilen att sitta vid en snabb tomgång till ca 20 minuter, men inte köra den. Tappa ur oljan, upprepa detta spolning /påfyllning förfarande med 0W-20 olja och lösningsmedel tills oljan inte längre ser ut som svart sirap medan dränering. När oljan kommer ut ren, ersätta den med en hög körsträcka syntetisk olja och nya filter. Här är ett tips: att ställa bilen på en snabb tomgång, slide två eller tre Nickels mellan gasreglaget fästet på din carb /spjällhus samt gasreglage-farstubron platta eller ställskruven Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67120.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.