Hur man diagnostiserar Ford Motor Överhettning Problem

Motorn i din Ford bil kan överhettas om det inte tillförs tillräckligt med kylvätska. Motorns kylvätska, en kombination av en speciell vätska och vatten, cirkulerar genom kamrarna motorkylning och arbetar för att kyla motorn. Om kylvätskan inte flyter genom din motor, då din Ford motor kan (och kommer) överhettas. Innan du har din Ford fordon tas in för service, måste du diagnostisera ditt problem. Instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera kylvätska tank. Skruva av locket på kylvätskebehållaren och titta inne i tanken. Kylmediet bör vara en mörkgrön färg. Om det är brunt eller ser ut som jordnötssmör, då det finns en betydande rost i systemet och du kommer att behöva se över din radiator och spola kylsystemet. Det kan också vara skador på motorblocket.
2

Ta bort kylarlocket genom att trycka ned locket och vrida det motsols.
3

Starta motor och regelbundet kontrollera motorns kylvätsketemperatur. Med locket, kan du sticka in fingrarna i kylvätskan så den värmer upp. Om kylvätskan inte värms upp, då det kan vara problem med din termostat, som måste kontrolleras och eventuellt bytas ut.
4

Kontrollera att att kylmediet flödar ordentligt. Stick in fingrarna i kylmediet genom den öppna kylarlocket innan den värms upp helt för att se om det rör sig genom systemet. Du kommer att kunna känna det rör sig genom systemet om fingrarna är i kylvätskan. Om kylvätskan inte rör sig, finns det sannolikt ett problem med vattenpumpen och det kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64636.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.