Anledningar varför Check Engine Light skulle komma i en Integra

Det finns flera skäl till att kontrollera motorn ljuset skulle komma på i din Acura Integra. När du slår på tändningen, aktiverar din bil On-Board Diagnostics systemet eller OBD. Denna diagnostik system kontrollerar din bil för eventuella motorproblem. Om en del av din On-Board Diagnostics System misslyckas två gånger, varnar OBD du genom att aktivera ditt ljus kontrollera motorn. Det bästa sättet att ta reda på varför din kontrollera motorn ljuset kommer på är att ansluta din bil till ett felsökningsverktyg eller en kodläsare. Problem med syresensorer

En anledning till aktivering av din kontrollera motorn ljus kan vara ett problem med din syre sensorer. Du kan använda din Integra med en dålig syresensor. Enklare frågor kan omfatta erosion av ledningar i ditt system eller lösa kontakter syre. Kontrollera ditt system syre ledningar för dysfunktioner innan du byter din syresensor.
Problem med insprutare

Din kontrollera motorn ljus kan aktiveras på grund av ett problem med ditt bränsle injektor. Detta skulle kunna omfatta ett enkelt problem, som en igensatt bränslespridare, eller ett mer allvarligt problem, som en död insprutare. Ett igensatt insprutare innebär att din injektor har för mycket smuts och olja på det och inte skickar tillräckligt med bränsle i motorn. En död insprutare fungerar inte alls och måste bytas ut så snart som möjligt.
Feltändningar kod

Din kontrollera motorn ljus kan vara komma på för valfritt antal motorcylindern frågor. Den feltändningar koden omfattar många av de mest grundläggande sådana. Dessa inkluderar en dålig tändstift, en dålig plugg tråd, en svag spole på din distributör tändsystemet, läckande topplockspackning och någon form av misslyckande med din komprimering. Allt kan leda till allvarliga problem med din bil som din motor fortsätter att vara ur funktion.
Loose tanklock

En lätt förbisedd orsak till din kontrollera motorn ljus aktiveras är helt enkelt att din gas cap är löst. Den On-Board Diagnostic systemet på en Acura Integra kontroller för bränsletank tryck. Om din tanklocket är löst, kommer detta att leda till att trycket i bränsletanken för att släppa. Om din check engine tänds, kontrollera om din gas cap är säker innan du får din bil analyseras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65046.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.