Så här testar TP-givaren på en 1990 GMC Sierra

Den gasspjällssensorn på 1990 GMC Sierra har en tre-tråd kontakten. Den vänstra tråden är gasspjällslägets signalkabel, och är mörkblå. Den mellersta grå en är drivlinan styrmodul (PCM) plusledare, och till höger är PCM jordledningen, som är antingen svart eller orange. Om gasspjällssensorn fel, kan du märka en "död" plats när du når en viss hastighet - en hastighet där du gör en hel del körning. En död plats är en punkt där fordonet inte reagerar när du trycker på eller släppa ut gasen, tills gasen får förbi den platsen. Saker du behöver
Voltmeter nålar
Sömnad
Visa fler instruktioner
1

Leta gasspjällssensorn på din motor - det finns fyra olika motorer i 1990 halv-tons Sierra. Vrid nyckeln på, men lämnar motorn. Stick in nålen i mörkblå gasspjällsläget-signalledning.
2

Ställ voltmeter till 20 volt. Peka den positiva ledningen till nålen och den negativa till en bra jord. Läsningen ska vara mindre än 1 volt. Vrid nyckeln off.
3

Anslut den positiva-bly röd tråd och den svarta kabeln till en bra jord. Vrid nyckeln på. Spänning bör vara under 100 millivolt. Om så är fallet, vrid om nyckeln och koppla testet leder.
4

Koppla gasspjällssensorn genom att dra tången, eller plastclips, bort från kontakten och dra ut kontakten från kontakten. Stick den röda kabeln till den positiva sidan av kontakten (röd kabel) och den svarta på en känd god jord.
5

Vrid nyckeln på, men lämnar motorn. Spänningen bör vara ca 5.0 volt. Om inte, byt gasspjällssensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67123.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.