Auto AC Problem

När luftkonditioneringen (AC) går ut i bilen mitt i sommaren, kanske du tror att det är det värsta som kan gå fel. Innan du panik över hur mycket reparationen kommer att kosta, felsöka AC först lära omfattningen av problemet, vilket kommer att hjälpa dig att bättre beskriva AC problemet till din mekaniker och, förhoppningsvis, rädda dig från kostsamma reparationer.
Är bilens AC blåser kall luft?
Vanliga AC problem

Vanliga AC problem är läckande köldmedel, sporadiska temperaturer, bullrig kompressor och illaluktande luft.
Läckande köldmedium

Läckande köldmedium händer ofta med äldre bilar, eftersom det inte finns tillräckligt köldmedium i aggregatet. Ibland är det inte på grund av bristen av kylmedel, men eftersom det kan finnas en läcka i AC-kompressor, förångare eller längs slangarna. När det finns läckor, antingen från spruckna slangar eller dåliga anslutningar i aggregatet, kommer detta att resultera normalt i avstängning. En mekaniker kan kolla efter läckor och berätta den bästa åtgärden för specifika läckan.
Sporadiska Temperaturer

Sporadiska temperaturer hända när bilen blåser varma och svalka och på. Detta är ett resultat av fukt kan komma i systemet och orsakar is för att utveckla och hindra öppningsröret nära förångaren. Om du förklara problemet till din mekaniker, kan han använda en vakuumpump för att driva ut fukt. Sporadiska temperaturer kan också ske till följd av problem i bilens elsystem. Kompressorn kan kopplingen inte kan ta emot en tillräckligt stark elektrisk laddning från batteriet. När laddningen är inte stark nog, kan kopplingen misslyckas att utlösa kompressorn.
Noisy Kompressor

En bullrig kompressor kan vara från slangarna eller någon komponent som har börjat skaka nära motorn. Mekanikern kan upptäcka AC kompressorn är orsaken till buller, och, som ett resultat, kommer du behöver för att få kompressorn bytas. Detta kan kosta dig minst ett par hundra dollar. Addera illaluktande lukt

AC kan ge bort en konstig lukt. När AC stinker, är det oftast för att bakterier har vuxit på förångaren. Fråga mekaniker om han kan använda ett enzym lösning för att rensa ut AC innan du betalar för att ersätta den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64286.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.