Felsökning Jeep Problem

Isolera källan motorproblem i din Jeep genom att börja med de mest sannolika misstänkta och sedan begränsa din sökning. Felsökning på din egen sparar tid, pengar och onödiga reparationer. När du arbetar på en motor, vidta alla säkerhetsåtgärder. Håll händerna borta från rörliga delar. Släpp inte en varm kylarlocket, eftersom det kan orsaka allvarliga brännskador. Ta bort smycken och bara bära monterade kläder. Använd handskar när du arbetar med elektriska komponenter och /eller intensiv hetta. Saker du behöver
kod läsare
Repair manual
Volt mätare
Spark testare
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Leta efter ett mönster i jeep beteende att begränsa fältet av möjligheter. Anteckna saker som motorn går för varm, trög tändning, misständningar, går ojämnt vid höga hastigheter eller elektriska avvikelser.
2

Kör motorn "felkoder" för att ytterligare isolera problemet. Använd antingen en kodläsare att skanna Jeep dator för lagrade fel eller dra dem manuellt. Vrid nyckeln på och av flera gånger, och avsluta med nyckel på. Titta på "check engine" light. Det blinkar ett antal gånger (för att ange den första siffran i en två-siffrig kod), kommer då att stanna upp en stund innan den återupptar blinka för att indikera den andra siffran. Hänvisa till en reparation manual eller klicka på länken nedan för innebörden av koderna. Addera 3

Diagnostisera en överhettning problem genom att kontrollera termostaten. Veva Jeep och låt den gå på tomgång upp till driftstemperatur. Placera handen försiktigt på den övre slangen på kylaren för att se om det är varmt. Om termostaten fungerar, har det öppnas för att släppa den varma luften till kylaren, vilket gör slangen varm vid beröring. Kontrollera också att fläkten tänds när motorn är varm. Kontrollera kylvätskenivån och viskositet.
4

Testa batteri och generator för makt. Tryck på negativa (svarta) terminal med den negativa änden av en voltmeter eller multimeter, anslut sedan positiva. Värdet ska anges 12,5-12,8 för en sund batteri. Drag runt motorn och testa igen. Den här gången, testa generatorn, vilket borde läsa mellan 13,6 och 14,3 volt.
5

Kontrollera tändstiften ger tillräckligt gnista för att starta motorn. Brand Jeep i ett mörklagt område med tändstiftet trådarna bort och leta efter en båge från tändstiften till motorn, eller använd en gnista testare på de exponerade tändstift när motorn är igång. Glödlampan kommer pulsera om tändstiftet är bra.
6

Kontrollera bränsletryck för att säkerställa att motorn får tillräckligt med bränsle. Anslut en bränsletrycksmätaren på prov porten på bränsleledningen, som ligger under huven. Veva jeep och titta på mätaren. Trycket bör stiga till en lämplig nivå av PSI.
7

Kontrollera lösa anslutningar genom att veva motorn och observera under huven. Leta efter överdrivna rörelser i ledningar, slangar och bälten. Inspektera alla slangar för raster och platta eller mjuka fläckar. Kontrollera bälten för korrekt spänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65362.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.