Hur identifiera Automobile Problem

Att köra en bil dagligen orsakar slitage på delarna. Din bil kommer att ha problem under ägandet, men diagnostisera bil problem är en lätt uppgift. Oftast, diagnostisera bil problem är en process för eliminering. Med rätt metoder för att diagnostisera ett problem kommer att spara både tid och resurser. Instruktioner
1

försök att lokalisera bilen problemet. Kallelse udda ljud, lukter eller sätt bilen verkar medan du kör det. Var uppmärksam på något som är ovanligt eller problem som nyligen publicerades.
2

Leta efter grundläggande lösningar på problemet. Kontrollera oljenivån när bilen är igång trögt. Kontrollera transmissionsolja om växlarna skiftar hårt. Kontrollera vattennivån i batteriet om lamporna börjar dim. Om vindrutetorkarna är bullriga, kontrollera att se att de inte är lösa eller torkarbladen inte slitna. Om bromsarna är mjuka, kontrollera bromsvätskenivån. Ta av däcket från varje hjul och visuellt inspektera bromsbeläggen att kontrollera skador eller slitage.
3

Kontrollera däcken för korrekt lufttryck. Underinflated eller overinflated däck kan göra att bilen att dra åt sidan. Detta kan också orsaka inriktningsproblem och slitage på hjullager och bromsar. Om däcken är i bra form, gå till nästa steg.
4

Placera bilen i friläge medan du håller i ratten och foten på bromsen. Flytta ratten i endera riktningen tills du känner tryck mot dig när du flyttar den. Hjulet ska endast ha ca 2 inches av spel i vardera riktningen innan trycket påträffas. Om hjulet rör sig utan motstånd, kan detta innebära ett problem med anpassningen samt.
5

köra bilen normalt för en dag för att se om problemet kvarstår eller avkastning. Kontrollera efter läckor under bilen, om detta inträffar. Kontrollera om det finns hål i avgasröret eller lösa ledningar. Åtgärda eventuella läckor du hittar, eller byt ut alla lösa ledningar. Skadade rör eller kopplingar kan också lätt bytas. Om inget av ovanstående åtgärder hjälpa till att diagnostisera bil problem, gå vidare till nästa steg.
6

lokalisera fordonet informationen. Detta bör normalt vara på en etikett på insidan av chaufför-side dörr nära dörrlåset. Du behöver året, märke och modell av bil för att hitta exakta specifikationer för diagnos och reparation.
7

Leta rätt reparationshandbok för din bil med hjälp av märke, modell och år som en referens. Reparationsmanualer kan hittas på nätet och oftast kostar $ 25 to $ 29. De tre största leverantörerna av reparationsmanualer är Chilton, Haynes och HP Books. Hänvisningar till det platser är listade nedan. Igenom manualen för din specifika problem
8

Look. Informationen i dessa handböcker är tillräckligt informativ för att diagnostisera de vanligaste problemen. Du hittar också ett verktyg och reservdelar. Manualerna kommer också att berätta om ett problem kan behöva en kvalificerad mekaniker. När du har diagnostiserat problemet, se över informationen om fastställande av problemet och avgöra om du är kapabel och villig att hantera reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63949.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.