Hur farligt är en dålig drivknut ?

The drivknut , även känd som en konstanthastighetskoppling , en nödvändig förutsättning för en korrekt rörelse hos hjulen på ett fordon. Ordentligt hålls upp , kan en drivknut pågå uppåt på 100.000 miles , dock problem har varit kända för att uppträda vid mycket lägre körsträckor där vården inte är lika noggrann . Orsak fog lossnar

När boot skyddar CV-leden slits , skyddar smörjmedel som skarven och håller det fungerar smidigt läcker ut . När smörjmedlet helt har tagit slut , kan friktionen produceras av metall - på - metall rörelse av leden orsaka svårigheter i styrningen , vinglar i hjulet ( s ) , eller till och med förhindra ytterligare rörelse alls .
< Br >
Konsekvenser

Någon av ovanstående problem , särskilt om hjulet var att sluta flytta helt , kan orsaka en olycka . På en väg som inte är trångt eller benägna att mycket trafik , kan detta orsaka bara ett sammanbrott , och inte nödvändigtvis en olycka .. På en trafikerad väg , dock kan sådan fråga inträffar orsaka verkligen en olycka med ett annat fordon .
Förebyggande /Lösning

rutinmässiga inspektioner , kontrollera mekanikern kontrollerar drivknut känga för några tårar . Om det redan finns ett problem , ta bilen till en mekaniker så snart som möjligt för att reparera skadorna och undvika en olycka .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65585.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.