Hur man testar Motorgivare

Bil motorer styrs mer och mer av elektroniken. Den mekaniska regulatorn av det förflutna har ersatts av den elektroniska styrenheten och sensorerna. Dessa komponenter samarbetar för att förbättra motorns prestanda och minska skadliga utsläpp. Den elektroniska styrmodulen övervakar dessa givarsignaler och kan diagnostisera när en sensor har misslyckats. Den elektroniska styrmodulen kommer att visa en specifik diagnostisk kod för denna sensor. Dessa koder kan hämtas med användning av ett diagnostiskt verktyg. När koden har hämtats, testa sensorn för att avgöra om sensorn har faktiskt misslyckats. Saker du behöver: Review, Digital voltmeter
grundläggande handverktyg
Bakpulver
Liten stålborste eller gammal tandborste
eltejp
Wire borttagningsverktyg
elschema och motorns instruktionsbok för din motor
Visa fler instruktioner
Ledningsmatta och anslutning Testa
1

Stäng av tändningslåset och öppna huven. Kontrollera att batteriet är fria från korrosion, smuts och skräp. Om korrosion förekommer på batteripolen, använda bakpulver och en liten stålborste för att avlägsna korrosion.
2

Kontrollera motorns kabelstam för att kontrollera att den är fri från korrosion, nötning och skador. Om skador upptäcks, använd eltejp för att tillfälligt reparera selen. Byt sele om det behövs.
3

Inspektera alla elektriska anslutningar. Kontrollera att anslutningen till den elektroniska styrenheten och sensorn är ordentligt åtdragna.
Pressure Sensor Test
4

Stäng av tändningslåset. Koppla den misstänkte trycksensor från motorns kabelstam. Ta bort sensorn från tryckporten.
5

Se motorns elektriska schemat och ta bort signal kabeln från sensorn elektriska kontakten. Återanslut sensorn till motorns kabelstam.
6

Slå på tändningslåset. Använd digital voltmeter för att mäta sensorutmatningen. Placera den positiva sonden på signalen tråd och placera negativa sonden på en ren chassi marken.
7

Se motorns schematiska eller motorns instruktionsbok för att kontrollera utbudet sensortryck. Gradvis applicera ett tryck på sensorn under övervakning av sensorns utgångsspänning. Spänningen bör ändras från ca 0,5 volt till 4,5 volt.
Temperature Sensor Test
8

Stäng av tändningslåset. Koppla bort temperatursensorn från motorns kabelstam. Ta bort sensorn från motorns porten.
9

Se motorns elektriska schemat och ta bort signal kabeln från sensorn elektriska kontakten. Återanslut sensorn till motorns kabelstam.
10

Slå på tändningslåset. Mät sensorutmatningen med den digitala voltmeter. Placera den positiva sonden på signalen tråd och placera negativa sonden på en ren chassi marken.
11

Gradvis hetta upp sensorn under övervakning av spänningen sensorns utsignal. Spänningen bör ändras från ca 0,5 volt till 4,5 volt.
Throttle Position Sensor Test
12

Stäng av tändningslåset. Lossa gasreglaget sensorn från motorns kabelstam. Låt sensor ansluten till gasreglaget montering.
13

Se motorns elektriska schemat och avlägsna signalledningen från sensorn elektriska kontaktdonet. Återanslut sensorn till motorns kabelstam.
14

Slå på tändningslåset. Mät sensorutmatningen med den digitala voltmeter. Placera den positiva sonden på signalen tråd och placera negativa sonden på en ren chassi marken.
15

gasreglaget samtidigt övervaka sensorns utsignal. Spänningen bör ändras från ca 0,5 volt vid låg tomgång till 4,5 volt vid fullgas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67929.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.