Vad har gått fel med din bil när din värmare fungerar bara en del av tiden?

Full funktion av ett fordon värmare inte bara ger komfort för passagerarna, men är avgörande för deras säkerhet också. Avfrostnings drivs av värme stöd i att hålla glasklar och uppvärmda luften i kupén bidrar mekaniska komponenter såsom säkerhetsbälten och dörrhandtag fungera bättre. Motorns kylsystem har en dubbel konstruktion. Den tar bort värme från motorn och levererar värme till kupén. Intern el och kretsar vakuum förstärka och rikta uppvärmda luftflödet. Många orsaker kan finnas för ofullständig uppvärmning, men de flesta är lätt avhjälpt med sunda underhållsrutiner. High Pockets

värmeelementet är den högsta punkten i motorns kylsystem. Eventuell luft i systemet kommer att samla in i den lilla radiatorn-liknande kärna. Normalt kylsystemet saknar luft, men ofullständig fyller efter service eller systemet läckor kan resultera i bildandet av luftfickor eller bubblor i systemet. Värmeelementet kan delvis fylla med uppvärmd kylvätska under körning, men luftfickor begränsar flödet. Följ rekommendationerna fordonstillverkaren vid påfyllning eller luftning av kylsystemet för att undvika luftfickor.
Motor termostat

Termostaten är en stor kontroll i rätt kylsystemet fungerar. Anordningen reglerar temperaturen hos motorn genom att hålla kylmedel inuti motorn tills en viss temperatur uppnås. Det öppnar sedan och tillåter kallare vätskan från kylaren för att förskjuta det varmare kylmediet i motorn. När en termostat misslyckas i stängt läge, överhettas fordonet snabbt. Men om termostaten är öppen, även delvis, strömmar kylmediet kontinuerligt genom systemet och aldrig uppnår rätt temperatur. Inte bara är värmare funktion sporadisk på grund av detta, men motorn påverkas negativt. Byt termostaten om den tillåter alltför svala temperaturer, eller om den har tagits bort i vissa missriktade reparation försök.
Vakuum Circuits

När varm luft strömmar genom ventilationssystemet på tomgång, men verkar försvinna vid acceleration, kan ett vakuum krets vara fel. Samma krets kan vara ansvarig för vandrande flödesriktning och intermittent värme leverans. Vakuum produceras av motorn förmedlas genom en tilloppsslangen till dörrar i instrumentpanelen som öppnar och stänger för direkt luft till golvet, vindrutan, kan etc. vakuumslangar brista eller läcka och vakuumet blir svag eller helt suddats ut. Ventilationskontroll växlar och motorer kan misslyckas, och ett väsande ljud från instrumentbrädan området kan bekräfta komponentfel. På grund av kretsen komplexitet, kan det vara bäst att söka professionell hjälp för reparationer utöver leverans slang på motorn. Addera Blower kretsar

Fläktmotor kretsar kan variera med märke eller modell, men alla system ger ett visst medel för att justera fläktvarvtalet och leverera värme till kupén. Fläkten kan fungera bra på en vald hastighet, men misslyckas med att arbeta vid andra inställningar. Detta kan bero på en defekt omkopplare, eller ett dåligt motstånd drivs av växeln. Antingen reparation är relativt enkel i jämförelse med de diagnoser som är nödvändiga för att reparera fordon med mer avancerade utrustningen. Dual-zone-system och de som automatiskt justeras innehåller elektroniska moduler och andra komplicerade delar och kretsar. Sådana system kan bäst servas hos återförsäljarna av fordon ursprung.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68546.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.